Actual International

Accident straniu. Două elicoptere s-au ciocnit, provocând moartea a patru oameni

Accident straniu. Două elicoptere s-au ciocnit, provocând moartea a patru oameni
CNN/captura video

Două elicoptere s-au ciocnit în apropiere de Sea World, pe Coasta de Aur din Australia, provocând patru morți și trei răniți grav. Modul cum s-a produs accidentul este unul de-a dreptul straniu și vom relata în cele ce urmează.

Accident straniu. Două elicoptere s-au ciocnit pe Coasta de Aur din Australia, provocând moartea a patru oameni

O familie din Hawaii se numără printre morți, iar trei dintre ei au suferit multiple traume. Poliția a sugerat că accidentul s-a produs în timp ce un elicopter decola, iar celălalt ateriza.

Inspectorul interimar Gary Worrell de la poliția din Queensland a declarat că salvatorii au ajuns rapid la fața locului, fapt pentru care le-a mulțumit. El a adăugat că accesul la unul dintre elicoptere a fost îngreunat de locul în care se afla acesta, întrucât a căzut pe un banc de nisip.

Inspectorul a relatat cum au decurs evenimentele:

„Un elicopter a avut parbrizul îndepărtat și a aterizat în siguranță pe insulă, celălalt elicopter s-a prăbușit și era cu capul în jos. Salvatorii și poliția au încercat să scoată oamenii și au început să acorde primul ajutor și au încercat să ajute aceste persoane să se pună în siguranță.”

Numărul persoanelor din elicoptere a fost confirmat de Janey Shearman, de la Serviciul de Ambulanță din Queensland, ca fiind de 13, adăugând că cele trei persoane rănite în stare critică sufereau de „traume multisistemice.”

Șase persoane au suferit răni ușoare, în principal din cauza sticlei care a zburat în urma impactului. Toate au fost transportate la spital pentru tratament.

Accidentul dezvăluit inițial de Sky News luni, 2 ianuarie 2022, atestă că această coliziune ar fi avut loc în jurul orei 14.00, pe vreme bună și într-un moment în care parcul și zona ar fi fost foarte aglomerate. Copiii australieni, în prezent, se bucură în prezent de vacanța școlară.

Poliția din Queensland a declarat că patru persoane au murit în urma incidentului, iar alte trei, care au fost transportate la spital, sunt în stare gravă. 13 persoane ar fi fost afectate, după cum s-a transmis inițial, potrivit serviciului local de ambulanță.

Comisarul șef al ATSB, Angus, a confirmat că investigatorii aerieni se îndreaptă spre locul accidentului și că vor efectua o anchetă completă asupra accidentului care s-a soldat cu patru morți și trei răniți care rămân și la această oră în stare critică.