Social

Ajutoarele pentru încălzire continuă! 800.000 de familii vor primi banii

Ajutoarele pentru încălzire continuă! 800.000 de familii vor primi banii
sursa foto arhiva companiei

Ajutoarele pentru încălzire și energie vor continua să fie acordate persoanelor cu venituri modeste. Aproximativ 800.000 de familii se confruntă cu posibilitatea de a depăși limitele de eligibilitate din cauza creșterii pensiilor și salariilor. O decizie în acest sens se află în proces de analiză la nivel guvernamental. Se preconizează că va fi adoptată în cursul săptămânii curente.

În determinarea forme de sprijin, nu vor fi luate în considerare majorările din drepturile de pensie sau cele salariale aplicate începând cu 1 ianuarie. Aceste creșteri, de 13,8% pentru punctul de pensie și de 5% pentru salariile de bază în sectorul public ar putea priva o parte dintre consumatorii vulnerabili de dreptul la acest ajutor. Sau ar putea conduce la obținerea unor sume mai mici față de cele primite anterior.

În paralel, Ministerul Energiei explorează mai multe măsuri pentru a reduce facturile la gaze naturale și energie electrică.

„Fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici. Ar fi profund incorect să ajungem la asemenea situații, mai ales în acest moment. Așadar, luăm această decizie de exceptare, fiind vorba de viața a circa 800.000 de familii ce beneficiază de aceste ajutoare.”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Libertatea.