Social

Ajutor din Coreea de Sud pentru România

Ajutor din Coreea de Sud pentru România. Agenția de presă Yonhap, transmite că o companie sud-coreeană va trimite în România 20.000 de kituri de testare pentru coronavirus, fiecare dintre aceste kituri putând fi utilizat pentru 100 de teste.

Ministrul de Externe din Coreea de Sud a precizat că ambasada de la București a aflat despre nevoie de teste din România și a pus în legătură autoritățile române cu firma sud-coreeană. Ministrul nu a dorit să precizeze numele companiei care va trimite testele și nici valoarea contractului.

Coreea de Sud a combătut epidemia folosind detectarea timpurie și testarea pe scară largă a populației și a pledat pentru colaborare internațională pentru combaterea bolii.

Coreea de Sud, cu o populație de 50 de milioane de locuitori, și-a încetinit semnificativ epidemia; astăzi (18 martie – n. red.), ea a raportat numai 74 de cazuri – o scădere semnificativă de la cifra de 909, înregistrată pe data de 29 februarie. Și a făcut asta fără să închidă orașe întregi și fără alte măsuri drastice, de felul celor care au ajutat China să-ți țină epidemia sub control.

“ Coreea de Sud este o republică democratică și considerăm că o carantină strictă nu este opțiunea rezonabilă“, a declarat Kim Woo-joo, specialist în boli infecțioase de la Universitatea din Seul. Succesul Coreii de Sud ar trebui să fie o lecție pentru alte țări, dar totodată și un avertisment: imediat după ce a reușit să scadă numărul cazurilor, țara s-a angajat deja pe calea redresării.

În spatele acestui succes s-a aflat cel mai costisitor și mai bine organizat sistem de testare din lume, dar și intensificarea eforturilor de izolare a persoanelor infectate, la care s-a adăugat depistarea și punerea în carantină a persoanelor cu care au venit în contact. Potrivit paginii web Worldometer, Coreea de Sud a testat peste 270.000 de oameni, ceea ce se traduce prin peste 5200 de teste la 1 milion de locuitori – mai multe decât în oricare altă țară mică, cu excepția Bahreinului.