Actual International

Al doilea atac armat în masă din SUA, în numai trei zile. Mai multe persoane au murit împușcate într-un market

Al doilea atac armat în masă din SUA, în numai trei zile. Mai multe persoane au murit împușcate într-un market
wikipedia

Mai multe persoane au fost împușcate și ucise în interiorul unui magazin Walmart din Chesapeake, Virginia, în noaptea de marți spre miercuri, după cum au anunțat autoritățile, acesta fiind al doilea atac armat de mare amploare din SUA în numai trei zile.

Al doilea atac armat în masă de mare amploare din SUA, în trei zile. Mai multe persoane au murit împușcate într-un market. Video

Mai multe persoane au murit în urma unui schimb de focuri de armă într-un magazin Walmart din Chesapeake, Virginia, SUA (Walmart este un lanț american de magazine cu discount. A început cu un magazin în anul 1962 și a ajuns acum la 11.000 de magazine în 27 de țări).

Până la 10 morți într-un schimb de focuri la Walmart, după ce „managerul magazinului a deschis focul” în Virginia.

Un bărbat despre care se crede că ar fi managerul magazinului, ar fi deschis focul în magazinul din Chesapeake înainte de a întoarce arma împotriva sa. Martori oculari îngroziți au afirmat că bărbatul înarmat a dat buzna în sala de odihnă înainte de a împușca alți angajați, potrivit CNN.

Atacatorul, al cărui nume nu a fost dezvăluit de autorități, a fost găsit mort în magazin, a declarat Leo Kosinski, un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Chesapeake, într-o scurtă conferință de presă.

Ofițerii de poliție au răspuns la o sesizare care anunța împușcături în interiorul Walmart în jurul orei locale 22.00, iar când au intrat în magazin, au găsit „mai multe victime și mai mulți răniți”, a relatat Kosinski.

El a precizat că anchetatorii nu știu dacă atacatorul era un angajat sau dacă a murit prin sinucidere, adăugând că nu crede că s-a tras vreun foc de armă de către polițiști.

Foto: AP/ New York Times

Angajații magazinului susțin și ei, pe înregistrările video care circulă pe rețelele de socializare, că unul dintre șefii lor de sucursală ar fi fost responsabil pentru împușcături.

Poliția a confirmat că a găsit mai multe persoane împușcate mortal pe podeaua magazinului, dintre care una chiar la intrarea în magazin. Cel care a tras a murit, dar poliția a transmis că nu este nicidecum responsabilă pentru moartea acestuia.

Managerii filialei Walmart au transmis într-o declarație emisă presei, la începutul zilei de miercuri, 23 noiembrie 2022:

„Suntem șocați de acest eveniment tragic din magazinul nostru din Chesapeake, Virginia. Ne rugăm pentru cei afectați, pentru comunitate și pentru asociații noștri. Lucrăm îndeaproape cu forțele de ordine și ne concentrăm pe sprijinirea asociaților noștri.”

Această nouă tragedie vine la doar trei zile după ce cinci persoane au fost ucise și aproximativ 20 rănite în urma unui schimb de focuri de armă care a avut loc în clubul de noapte LGBT+ Club Q, clubul gay din Colorado Springs, despre care și Infoactual a scris, în aceste zile.