Actual International

Atacul din Clubul gay. Cine l-a prins pe individul reținut pentru crimă, fiind acuzat inclusiv de ură asupra comunității LGBT

Atacul din Clubul gay. Cine l-a prins pe individul reținut pentru crimă, fiind acuzat inclusiv de ură asupra comunității LGBT
Infoactual

Poliția s-a mișcat foarte repede în statul Colorado. Noi informații relevă cum a decurs teribila tragedie și cine l-a imobilizat pe atacatorul din clubul gay. Iar investigațiile oficialilor locali au dus la concluzia că acțiunea suspectului a fost motivată categoric de ură împotriva comunității LGBT.

Atacul din Clubul gay. Cine l-a prins pe individul reținut pentru crimă, fiind acuzat inclusiv de ură asupra comunității LGBT

Un veteran de război este cel care a imobilizat bărbatul înarmat din clubul din Colorado, unde au fost uciși cinci oameni care își vedeau liniștiți de o zi liberă, în weekend.

Veteranul Richard M. Fierro se afla sâmbătă la o masă în Club Q împreună cu soția, fiica și prietenii săi, urmărind un spectacol de travestiți, când flash-ul brusc al focurilor de armă a străbătut clubul de noapte. Instinctul său din cele patru misiuni de luptă ca ofițer al armatei în Irak și Afganistan a intrat în acțiune.

Bărbatul veteran mărturisește acum că a trecut prin haos, l-a atacat pe suspect și l-a bătut până la sânge cu propria armă. Menționăm că atacatorul, după cum a scris și Infoactual în ediția anterioară, se numără printre răniții care au avut nevoie de ajutor medical.

Suspectul care a provocat furia este acuzat acum de crimă și infracțiuni motivate de ură. Cel puțin 18 persoane au fost rănite, scrie New York Times în ediția de marți, 22 noiembrie 2022.

Un posibil motiv în spatele atacului în masă de la un club de noapte L.G.B.T.Q. din Colorado Springs a început să fie pus în evidență, Anderson Lee Aldrich, în vârstă de 22 de ani, fiind reținut pentru cinci capete de acuzare pentru crimă și cinci capete de acuzare pentru infracțiuni motivate de ură.

Presupusul atacator se confruntă cu acuzații de crimă de ură. Iată ce înseamnă acest lucru în Colorado.

În Colorado, infracțiunile motivate de ură sunt cunoscute ca infracțiuni „motivate de prejudecăți”. Legea din Colorado definește infracțiunile motivate de prejudecăți ca fiind intimidare, hărțuire sau vătămare fizică motivată cel puțin parțial de prejudecăți împotriva rasei, religiei, naționalității, vârstei, handicapului sau orientării sexuale a unei persoane.

Procurorul districtual a refuzat să spună dacă suspectul, care rămâne în continuare spitalizat, a vorbit cu anchetatorii.