Politică

Andi Gosaru, deputatul minorității italiene, a fost dat afară din ședință de Președintele Comisiei pentru Legi Speciale

Andi Gosaru, deputatul minorității italiene, a fost dat afară din ședință de Președintele Comisiei pentru Legi Speciale
dcnews.ro

În Parlamentul României, deputații s-au certat pe microfon, iscându-se un adevărat scandal

Un deputat a fost dat afară de președintele Comisiei pentru legi speciale, acolo unde se discută legile Justiției. Președintele Comisiei pentru legi speciale s-a supărat pentru că nu a putut să îi oprească deputatului respectiv microfonul.

În acest context, Președintele Comisiei pentru Legi Speciale a spus:

  • ”Ai stricat stația”.
  • ”Această situație care este intolerabilă și anume un coleg deputat care nu este membru al acestei Comisii se află sub incidența Articolului 14. Comportamentul injurios sau calomniator, utilizarea violenței fizice sau verbale de către un parlamentar la adresa unui alt parlamentar care este membru al Comisiei constituie abatere disciplinară și se sancționează cu evacuarea persoanei în cauză din sala de ședință”.

Despre ce deputat este vorba

Președintele comisiei a dat afară din ședință pe Andi Grosaru, deputatul minorității italiene, căruia i s-a propus, totodată, tăierea indemnizației la 50%, potrivit antena3.ro.

Biografia, pe scurt a deputatului de etnie italiană Andi Grosaru

Andi-Gabriel Grosaru este un deputat român de etnie italiană, ales în 2016, avocat și politician care reprezintă minoritatea etnică italiană în Parlamentul României.

S-a născut în data de 04.12.1976, la Iași, România, fiind fiul avocatului, omului politic și profesorului Mircea Grosaru (fost decorat de către fostul Președinte al Republicii Italiene, Giorgio Napolitano cu Ordinul Steaua Italiei în grad de Cavaler) și al profesoarei Ioana Grosaru.

Familia lui Andi Grosaru este descendenta unor italieni proveniți din Bergamo, provincia Lombardia, Marenzo. Străbunicul său Angelo Marenzo și străbunica sa Maria Marenzo, s-au stabilit în România la începutul anului 1900, la fel ca multe alte familii de italieni la acel moment.

Andi-Gabriel Grosaru este și Secretar General al Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., organizația reprezentativă a minorității etnice italiene din România.

A fost licențiat în economie la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Deține o diplomă de master în Management la Academia de Studii Economice din București și o diplomă de master în Drept la Universitatea din București. Totodată, el a studiat economie și la Università degli Studi di Torino, Italia, potrivit wikipedia.org