Actual International

Arestare incredibilă în cazul scrisorilor capcană și cu ochi de animale. Poliția spaniolă oferă o declarație scurtă, dar concisă

Arestare incredibilă în cazul scrisorilor capcană și cu ochi de animale. Poliția spaniolă oferă o declarație scurtă, dar concisă
Infoactual/arhiva

În weekend, New York Times a publicat noi informații despre personajele din spatele scrisorilor capcană și cu ochi de animale iar informația a fost publicată inclusiv de Infoactual.

Arestare incredibilă în cazul scrisorilor capcană și cu ochi de animale din Spania. Poliția oferă o declarație scurtă, dar concisă

Miercuri, 25 ianuarie 2023, Poliția spaniolă a făcut prima arestare în cazul scrisorilor capcană, având în conținut explozibili sau ochi de animale, trimise în diferite locații cu potențiale mesaje. Amintim că totul a pornit din Spania.

Revenind la aceste zile, polițiștii spanioli au arestat miercuri, 25 ianuarie, un bărbat în vârstă de 74 de ani bănuit că a trimis cele dintâi scrisori-capcană la ambasadele Ucrainei şi SUA, la biroul premierului spaniol Pedro Sanchez şi unui producător de arme, în noiembrie şi decembrie anul trecut, a anunţat Ministerul spaniol de interne.

Primele informații relevă faptul că bărbatul este de origine spaniolă și a fost reținut de oamenii legii spanioli în orașul nordic Miranda del Ebro.

Ce se știe despre acest suspect: El a lucrat la primăria din Vitoria până în 2013 când a ieșit la pensie, a declarat pentru Reuters un reprezentant al municipalităţii.

Omul trăia într-un bloc dintr-un cartier muncitoresc, a menţionat ministerul într-un comunicat, fără a da alte detalii. Presa a aflat că locuința acestuia a fost percheziționată, deja. Comunicatul poliției spaniole este interesant deoarece lasă loc la interpretări și nu face afirmații exacte.

Potrivit comunicatului poliţiei, citat de presa externă, ”se pare că persoana arestată a fabricat şi trimis singură dispozitivele explozive”, dar ”poliţia naţională nu exclude participarea ori influenţa altor persoane”.

În același context, ministrul de interne Fernando Grande-Marlaska a afirmat, în faţa presei, la Vitoria, că ancheta continuă şi a refuzat să comenteze informaţiile în sensul că în spatele atacurilor s-ar putea afla o grupare militantă din Rusia, după cum a relatat media.

Concluzie. În toată această poveste, deocamdată, surprinzătoare este vârsta celui arestat, trecut de 70 de ani, așa cum era și atacatorul american care a împușcat în masă, de Anul Nou Chinezesc în SUA și care, la final, s-a sinucis, poveste redată în întregime de Infoactual.