Info Actual > Politică > Bilanț îngrijorător! În Italia, două victime din trei sunt bărbați
Politică

Bilanț îngrijorător! În Italia, două victime din trei sunt bărbați

Bilanț îngrijorător! În Italia, două victime din trei sunt bărbați. Institutul Superior de Sănătate (ISS) din Italia a făcut public un studiu care arată că noul coronavirus provoacă decese mai puține în rândul femeilor. Media în rândul persoanelor decedate este de 80 de ani.

Potrivit ziarului italian La Repubblica, preluat de rotalianul, cea mai recentă anchetă epidemiologică realizată de ISS asupra victimelor coronavirusului confirmă că bărbații sunt mai afectați decât femeile. Din analiza datelor a peste 2.000 de persoane decedate rezultă că doar o treime din totalul victimelor sunt femei, mai exact 601. Bărbații decedați sunt 1.402 la număr. Totodată, vârsta femeilor decedate este mai înaintată decât cea bărbaților, media fiind de 83,7 ani la primele și 79,5 ani la cei din urmă.

Conform aceleiași analize, 17 victime aveau sub 50 de ani și 5 dintre ele aveau o vârstă cuprinsă între 31 și 39 de ani, erau bărbați și sufereau deja de patologii grave înainte de a fi infectați cu noul coronavirus. Nicio victimă până la această dată așadar cu vârsta sub 31 de ani.

Vârsta medie a pacienților care au fost diagnosticați cu COVID-19 și nu au supraviețuit este de 80,5 ani. Vârsta medie a celor care au fost contaminați și s-au vindecat este de 63 de ani. Insuficiența respiratorie a fost simptomul cel mai frecvent observat la pacienții infectați (97,2% din cazuri), urmat apoi de altele precum afecțiuni renale acute (27,8%), afecțiuni cardiologice (10,8%) și suprainfecție (10,2%), mai precizează sursa citată.

în Italia, 35.713 persoane sunt infectate cu COVID-19. Dintre acestea, 2.978 au decedat, 4.025 s-au vindecat și 28.710 rezultă pozitive încă la teste.