Info Actual

Info Actual > Politică > Breaking news. Marcel Vela, anunt de ultima ora pentru romani
Politică

Breaking news. Marcel Vela, anunt de ultima ora pentru romani

Breaking news. Marcel Vela, ministrul de Interne, anunt de ultima ora pentru romani. Declaratia dupa o discuția purtată cu prim-ministrul Ludovic Orban, la sediul MAI.

535Marcel Vela: „Intrăm de mâine într-o perioadă foarte importantă pentru evoluția viitoare a luptei împotriva coronavirusului. Fac apel la români să respecte prevederile Ordonanțelor Militare și recomandărilor de la Biserica Ortodoxă. Sunt conștient că e greu, că sărbătoarea de Paște e importantă, dar sunt încrezător că vom trece peste această perioadă dificilă. Starea de urgență a fost prelungită. Avem un dușman comun: noul tip de coronavirus. Structurile MAI nu se relaxează în această perioadă.

Azi am semnat ordonanța militară 9. Am prelungit suspendarea zborurilor cu Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania.

Am adoptat o excepție pentru persnalul navigator în ce privește carantinarea dacă nu au simptome. Lucrătorii transfrontalieri de la frontiera cu Bulgaria, pe o rază de 30 km, sunt exceptați de la izolare dacă nu au simptome.

Piețele agroalimentare rămân deschise în această perioadă cu condiția respectării tuturor Ordonanțelor Militare. Fac un apel la managerii și organizatorii piețelor să fie foarte atenți și să evite aglomerația.

Interzicerea exportului de grâu și produse derivate din OM 8. Articolele care interzic exportul își încetează aplicabilitatea, pentru că din discuțiile cu comercianții s-a clarificat achiziția necesară pentru completarea Rezervei de Stat.

Avem disponibile încă 13.254 de locuri în carantină. Pentru cine credea că nu mai sunt spații pentru carantina instituționalizată, precizez că ordinul respectiv se referă la definiția izolării, care are mai multe etape.

Pe primul loc trebuie să fie sănătatea și grija față de cei dragi”, a spus, joi, Marcel Vela.