Lifestyle

Calendar creștin-ortodox, 2 aprilie: Sfântul Tit

Sfinții Mucenici Agatopod, Teodul și Sfânta Cuvioasă Teodora Sfântul Tit Timotei Leon Mucenic Nichifor Sfântul Teodor Stratilat Sfântul Ierarh Partenie Sfântul și Dreptul Simeon Calendar creștin Sfântul Mucenic Trifon Întâmpinarea Domnului
sursa foto: arhiva companiei

În calendarul creştin ortodox, la data de 2 aprilie, este sărbătorit Sfântul Cuvios Tit. Sfântul Tit a îmbrățișat viața monahală încă din tinerețe, evidențiindu-se prin smerenie și ascultare în viața de comunitate. El a fost hirotonit preot și s-a distins prin blândețea și iubirea sa față de oameni.

Prin puritatea sa spirituală, Sfântul Cuvios Tit a devenit cunoscut ca un făcător de minuni, un stâlp de susținere al Bisericii, în vremuri tulburi marcate de lupta împotriva ereziei iconoclaste. Lăsându-le ucenicilor săi un exemplu de viață dedicată pustniciei, el și-a încheiat pelerinajul terestru, plecând către Domnul, scrie newsweek.

Potrivit tradiției creștine, marțea este ziua dedicată pomenirii proorocilor, iar în mod special a Sfântului Ioan Botezătorul. Conform învățăturilor biblice, el este cunoscut ca ocrotitor împotriva pericolelor, răufăcătorilor și ispitei celui viclean.