Actual Diverse

Campionul mondial la tir s-a sinucis, potrivit primelor date dezvăluite de Poliție. Alte noi informații

Campionul mondial la tir s-a sinucis, potrivit primelor date dezvăluite de Poliție. Alte noi informații
Infoactual/arhiva

Poliția spune că polițistul celebru campion mondial la tir, găsit mort în propria-i mașină, s-ar fi sinucis.

Campionul mondial la tir s-a sinucis, potrivit primelor date dezvăluite de Poliție. Alte noi informații

Datele furnizate presei externe de către poliție atestă că Ballesteros, celebrul campion mondial la tir, s-a sinucis. El s-ar fi împușcat singur, în cap. Fapta a fost comisă de sportivul polițist, după ce a parcat mașina în fața unui centru comercial din Madrid, Spania. Cel puțin acestea sunt informațiile prezentate în mod oficial.

Motivele sinuciderii sunt încă necunoscute, însă există opinii conform cărora rata sinuciderilor în rândul polițiștilor naționali spanioli este mai mare decât în mod normal și este îngrijorătoare. Unii consideră că această problemă trebuie investigată pentru a înțelege ce îi determină pe unii dintre ei să întreprindă acest gest drastic.

Știrea inițială

Campionul mondial de tir și trăgător Jorge Ballesteros a murit la doar 39 de ani, potrivit Federației Spaniole de Tir Olimpic (RFEDETO).
Federația a confirmat miercuri, 11 ianuarie, decesul polițistului național și al celui mai titrat trăgător din istoria Spaniei.

Despre acest incident tragic, care a îngrozit comunitatea spaniolă, a scris și Infoactual, într-o ediție anterioară.

Pe lângă titlul de campion mondial obținut în 2017, a mai câștigat trei campionate europene, șase Extreme Europe Opens și 17 campionate spaniole.

El a fost găsit rănit în interiorul mașinii sale în fața centrului comercial din La Vaguada (Madrid). Transferat la spital în stare gravă, ulterior a decedat.

RFEDETO a precizat într-un tweet: „RFEDETO își exprimă dezolarea pentru pierderea teribilă a unui mare trăgător și a unei ființe umane excepționale, un gentleman în sport și în viață”.

Federația a precizat că Ballesteros provenea din cea mai distinsă familie de trăgători și a reprezentat Spania cu puțin peste o lună în urmă la Campionatele Mondiale din Pattaya, Thailanda.

Campionul mondial de tir a ocupat locul 15, titlul revenind unui american de 22 de ani, Christian Sailer.