Actual International

Capitala pakistaneză Islamabad a primit ordin să fie „închisă și sigilată”. Noi informații. VIDEO

Capitala pakistaneză Islamabad a primit ordin să fie „închisă și sigilată”. Noi informații. VIDEO
REUTERS/Imran Ali

Ministerul Apărării a ordonat ca Islamabad, capitala pakistaneză, să fie „închisă și sigilată”, în urma scenelor de agitație care au urmat tentativei de asasinare a fostului premier Imran Khan.

Capitala pakistaneză Islamabad a primit ordin să fie „închisă și sigilată”. Noi informații. VIDEO

Islamabad, capitala pakistaneză, va fi închisă și sigilată la recomandarea Ministerului Apărării din această țară. De asemenea, se pare că toate unitățile de învățământ vor fi închise, măsura având efect imediat, după cum se menționează în respectivul ordin.

Această măsură survine în urma scenelor de tulburări care au avut loc joi, 3 noiembrie 2022, nu numai în Islamabad, ci și în alte orașe din țara asiatică, ca urmare a tentativei de asasinat asupra fostului prim-ministru pakistanez Imran Khan.

Masele de oameni au devenit extrem de agitate după ce Imran Khan, fostul premier pakistanez Imran Khan, l-a acuzat pe premierul Shehbaz Sharif că s-ar afla în spatele presupusei sale tentative de asasinat.

Adepții fostului lider al țării au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva guvernului. În numele lui Khan a fost difuzat un videoclip în care Asad Umar și Mian Aslam Iqbal au declarat:

„Potrivit președintelui PTI, Imran Khan, DG C ISI, generalul maior Faisal Naseer, Rana Sana Ullah și Shehbaz Sharif sunt responsabili pentru atacul mortal asupra marșului lui Imran Khan.”

Imagini video încărcate pe rețelele de socializare au arătat ofițeri de poliție din orașul Faizabad luând măsura drastică de a bombarda protestatarii în încercarea de a-i dispersa. Acest lucru a fost confirmat de Islamabad Today pe profilul său de Twitter.

Partidul PTI al lui Khan a mers până la a-l acuza pe premierul Shehbaz Sharif că se află în spatele tentativei de asasinat. Despre fostul lider se știe că a fost supus deja unei intervenții chirurgicale la picioare, pentru rănile suferite în timpul atacului asupra sa, în dimineața de joi.

Noi informații despre incident

Domnul Khan, care conducea un marș de protest, a fost rănit la ambele picioare, într-un atac care riscă să arunce țara în agitație, scrie New York Times, în ediția de vineri, 4 noiembrie 2022.

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost rănit joi la un miting, după ce cel puțin un bărbat neidentificat a deschis focul asupra convoiului său, în ceea ce colaboratorii au numit un atac țintit.

Fostul premier Khan, în vârstă de 70 de ani, care a suferit răni de glonț la ambele picioare și a fost mutat la Lahore pentru tratament, au declarat oficialii pakistanezi. Fawad Chaudhry, un membru de rang înalt al partidului dlui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf sau P.T.I., a calificat împușcăturile ca fiind „sută la sută, o tentativă de asasinat”.

Dr. Faisal Sultan, fostul ministru al sănătății care l-a tratat pe politicianul Khan, a declarat joi seară, în cadrul unei conferințe de presă, că acesta se află acum într-o stare stabilă. Șapte persoane, inclusiv Khan, au fost rănite în atac, iar o persoană a murit, potrivit lui Waqas Nazeer, purtătorul de cuvânt al poliției din Punjab. Un suspect a fost reținut, a adăugat el.

Despre Khan se știe că a fost înlăturat din funcție în aprilie în urma unui vot de neîncredere, după ce s-a certat cu liderii militari de vârf ai țării, care sunt considerați în general ca fiind mâna invizibilă care ghidează politica pakistaneză, mai scrie presa americană.