Diverse

Căprioarele au început și ele să facă turism prin localități, ca urșii. Video

Căprioarele au început și ele să facă turism prin localități, ca urșii. Video

Dacă într-un fel știrile care ne anunță prezența urșilor în diferite locații ale României nu mai reprezintă deja o noutate, iată că o altă viețuitoare a pădurii a ajuns în curtea unor oameni. În ultima perioadă s-au tot găsit căprioare sau pui de căprioare prin apropierea caselor, în diferite zone ale țării.

Căprioarele au început și ele să facă turism prin localități, ca urșii. Video

Sâmbătă, 11 iunie 2022, o căprioară a fost văzută de proprietarii unei case din Vulcana Băi, Dâmbovița. A ieșit din pădure și păștea liniștită, nestingherită, în curtea oamenilor, până să fie zărită de aceștia. S-a plimbat curioasă, a vizitat împrejurimile și după cum se vede și în filmare, nimeni și nimic nu o deranja din drumul ei de cercetare. Un lucru este evident, animăluțul sălbatic a ieșit din pădurea, care este casa ei, ca să caute mâncare.

Ursul care se scarpină pe marginea drumului

În același timp, și urșii continuă să își facă apariția pe drumurile publice în căutare de hrană. Un exemplar a fost filmat chiar la granița dintre județele Covasna și Buzău, într-o parcare de pe DN 10. Din imagini se observă că animalul nu pare deranjat de prezența oamenilor, semn că nu este pentru prima dată când apare în zonă, scrie expresulbuzoian.ro.

Specialiștii explică aceste apariții prin faptul că urșii s-au învățat ca în aceste locuri să găsească hrană, însă atrag atenția oamenilor să nu se apropie sub nicio formă și nici să nu hrănească animalele. Cu toate acestea, mulți călători sau localnici fac exact contrariul.

Foto: Laurențiu Vasilescu

Video: youtube