Social

Cât de mult se implica Biserica Ortodoxă Română în campania de vaccinare. Patriarhul Daniel a făcut anunțul

Cât de mult se implica Biserica Ortodoxă Română în campania de vaccinare. Patriarhul Daniel a făcut anunțul

Cât de mult se implica Biserica Ortodoxă Română în campania de vaccinare. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, informează Ministerul Sănătății într-o postare făcută duminică seara pe Facebook, că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”. Anunțul a fost făcut de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, informează Ministerul Sănătății într-o postare făcută duminică seara pe Facebook.

Preoții din cadrul BOR vor împărți materiale informative elaborate de Ministerul Sănătății în scopul promovării campaniei de vaccinare. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției. Potrivit sursei citate, Patriarhul Daniel, liderul BOR, și-a dat acordul să susțină demersurile inițiate de autoritățile statului în legătură cu vaccinarea anti-COVID, potrivit evz.ro.

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.»”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a ministerului.

Un anunț similar a fost făcut și de Papa Francisc. Acesta a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a mai precizat că toată lumea ar trebui să facă același lucru, decizia de vaccinare fiind una de natură etică.

„Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: «Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău». Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”, se mai arată în parintele danielpostare.