Info Actual

Info Actual > Politică > Ce se întâmplă în Italia după trei luni de la începerea pandemiei
Politică

Ce se întâmplă în Italia după trei luni de la începerea pandemiei

Ce se întâmplă în Italia după trei luni de la începerea pandemie. Italia redeschide restaurantele, barurile şi bisericile.

Astăzi s-a înregistrat cel mai mic număr de decese cauzate de noul coronavirus din ultimele două luni şi jumătate – 153. Sunt şi 875 de noi infectări, majoritatea în Lombardia.

Ce se întâmplă în Italia

Italia se pregăteşte să-şi reia aproape toate activităţile. De luni, cetăţenii pot să se deplaseze liber, cu mască de protecţie pe faţă, fără declaraţie pe proprie răspundere, pot să meargă la cumpărături şi chiar la restaurant însă numai în interiorul aceleiaşi regiuni.

Abia de la 3 iunie Guvernul de la Roma permite călătoriile de la o regiune la alta şi către şi dinspre alte state membre ale UE, fără obligaţia de a rămâne în carantină la sosirea în Peninsulă.

Tot de luni nu mai este interzis să mergi la mare, unde umbrelele de soare trebuie să fie amplasate la distanţă. În cazul sălilor de sport, între aparatele folosite de clienţi trebuie să fie o distanţă de minim de doi metri, iar în biserici, la Roma şi în Statul Vatican, credincioşilor li se va lua temperatura la intrare