Diverse

Cea mai gustoasă rețetă de chiftele în sos de roșii. Ingredientul minune ca să iasă cu adevărat senzaționale

Cea mai gustoasă rețetă de chiftele în sos de roșii. Ingredientul minune ca să iasă cu adevărat senzaționale

Nu e nici o îndoială că o porție de chifteluțe în sos de roșii constituie o cină genială în plină toamnă. Pur și simplu se vor topi în gură. Iată cât de repede se prepară.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti fantasticele chiftele aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g carne tocată, în amestec, 1 ou, 1 ceapă, 2 linguri cu griș, 30 ml ulei vegetal, 2 linguri cu pastă de roșii, sare și piper după gust, 400 ml de apă clocotită.

Mod de preparare

Primul lucru pe care-l veți face este să curățați bine ceapa, apoi să o spălați și să o tocați cât mai mărunt. Carnea tocată se pune într-un bol mai încăpător și se adaugă oul. Amestecați, puneți sare și piper după gust, apoi adăugați o jumătate de ceapă și 1-2 linguri cu griș. Amestecați apoi în continuare cât puteți de bine. Umeziți-vă mâinile și formați chiftelele așa cum doriți.

Prăjiți la foc mediu

Încingeți bine tigaia, turnați ulei vegetal și puneți chiftelele la prăjit în uleiul foarte bine încins. Se lasă la prăjit până când se constată că s-au prăjit pe ambele părți. Când sunt gata, veți puneți chiftelele într-un alt vas curat și uscat. Cealaltă jumătate de ceapă se toacă mărunt și se pune în tigaie.

Se gătește la foc mediu și se amestecă aproape mereu pentru a nu se prinde. Ulterior veți adăuga pasta de roșii, sare, piper, dar și o frunză de dafin și o linguriță cu zahăr, care va da preparatului un gust rafinat. Puneți apoi și chiftelele și fierbeți în sosul de roșii pentru 15-20 de minute.

Se vor servi alături de cartofi piure, pilaf sau orice altă garnitură doriți. Pentru a prepara această rețetă delicioasă, puteți folosi nu doar chiftelele clasice, ci și pârjoalele. De asemenea, lângă preparat puteți pune și o salată de castraveți acri sau proaspeți. Cine dorește poate să pună în compoziția de chiftele și usturoi.