Info Actual

Info Actual > Diverse > Cel mai frecvent simptom al cancerului ovarian. Doar 1% din toate femeile îl recunosc!
Diverse

Cel mai frecvent simptom al cancerului ovarian. Doar 1% din toate femeile îl recunosc!

Cel mai frecvent simptom al cancerului ovarian. Doar 1% din toate femeile îl recunosc!

Cel mai frecvent simptom al cancerului ovarian. Doar 1% din toate femeile îl recunosc! Cunoașterea acestuia poate face diferența.

Este ceva ce sperăm cu toții să nu ne confruntăm niciodată: cancerul. Vedem că tot mai mulți oameni suferă de această oribilă boală. Un tip răspândit de cancer este cancerul ovarian. Acest tip de cancer apare în unul sau ambele ovare. Multe femei care au această boală nu își dau seama că sunt bolnave, deoarece nu au simptome la fel de clare ca în cazul cancerului de sân sau cancerului de piele.

Doar un procent din toate femeile recunosc cel mai frecvent simptom al cancerului ovarian.

Cancer ovarian

Potrivit Shannon Westin, medic și profesor de oncologie la MD Anderson Cancer Center, simptomele cancerului ovarian nu sunt foarte ușor de recunoscut. „Sunt foarte discrete, ușor de ignorat și pot fi atribuite altor lucruri, cum ar fi schimbarea dietei.” Din păcate, ignorarea simptomelor permite dezvoltarea bolii, ceea ce înseamnă că va fi mai dificil de tratat atunci când va fi descoperită. „Deseori duce la un diagnostic tardiv”, explică Westin. Deși simptomele sunt destul de vagi, este important să vă adresați medicului dumneavoastră dacă aveți unul sau mai multe dintre simptomele pe care le explicăm mai jos.

Investigație

Un sondaj britanic realizat de Target Ovarian Cancer a arătat că doar un procent din toate femeile recunosc cel mai frecvent simptom al cancerului ovarian. În fiecare zi, nu mai puțin de 11 femei mor din această boală doar în Anglia, deci este important să cunoaștem simptomele. Simptomul pe care atât de puține femei îl recunosc este nevoia de a merge la baie mult mai des decât înainte.

Acestea sunt șapte dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului ovarian.

1. Durere persistentă în abdomen sau pelvis

Potrivit lui Mitchel Hoffman, ginecolog oncologic la Centrul pentru Cancer Moffitt, durerea persistentă în abdomen sau pelvis este adesea un semn că cancerul s-a răspândit. „Când facem intervenții chirurgicale la persoanele cu cancer ovarian, majoritatea au metastaze”, explică el. Tumorile pot apărea în abdomenul superior, în intestinul gros și chiar în abdomen. Cancerul ovarian poate provoca, de asemenea, retenție de lichide. Toți acești factori pot provoca durere.

2. Greață și scăderea apetitului

Când cancerul ovarian se răspândește, acesta poate începe să influențeze modul în care funcționează intestinul. Este posibil să vă simțiți plin mai devreme sau să simțiți că puteți mânca mai puțin decât înainte. Dacă așa stau lucrurile, s-ar putea ca stomacul dvs. să aibă mai puțin spațiu decât înainte din cauza unei tumori în creștere sau ar putea exista o acumulare de lichid.

3. Constipație

„Cancerul ovarian poate provoca o senzație de balonare din cauza scăderii funcției intestinului”, explică Hoffman. „Pentru a vă asigura că intestinul dvs. funcționează corect, mușchii intestinului trebuie să fie suficient de puternici pentru a împinge lucrurile.” Cu toate acestea, atunci când cancerul se dezvoltă în afara intestinului (ceea ce se întâmplă atunci când cancerul ovarian se răspândește), acesta poate afecta funcția musculară. O senzație de balonare ar trebui să vă dea de gândit dacă nu au existat modificări ale dietei sau regimului de exerciții fizice.

4. Simți nevoia să mergi des la toaletă

Cel mai frecvent simptom al cancerului ovarian. Doar 1% din toate femeile îl recunosc! Nevoia de a urina des poate fi un simptom al cancerului ovarian, explică Hoffman. „Există doar o cantitate limitată de spațiu în pelvis”, spune el. “Dacă o femeie dezvoltă o tumoare acolo, aceasta va exercita presiune asupra vezicii urinare și îi va reduce capacitatea.” Acest lucru vă poate face vezica urinară să se simtă mai plină și trebuie să urinați mai des.

5. Ciclul menstrual neregulat

Acest simptom este important, spune Hoffman. Când există o tumoare în ovar, aceasta poate perturba funcția normală a sângelui și, în cele din urmă, poate perturba și ciclul. Așadar, acordați atenție când observați o schimbare mare în ciclul menstrual și vizitați medicul.

6. Durere în timpul actului sexual

Există mai multe cauze ale durerii în timpul actului sexual și unele dintre ele sunt legate de cancerul ovarian. Hoffman explică: „S-ar putea ca o tumoare ovariană să exercite presiune asupra vaginului, ceea ce creează presiune și poate provoca durere. O altă posibilitate este că modificările hormonale care apar în corpul dumneavoastră atunci când aveți cancer ovarian pot provoca uscăciune. Acest lucru poate provoca, de asemenea, disconfort sau durere ”.

7. Acid sau arsuri la stomac

„Deoarece cancerul ovarian se încurcă cu intestinele, acesta poate afecta și restul corpului”, explică Westin. „Lucrurile se împing în stomac, determinând esofagul să se retragă. Totul merge în direcția greșită și care poate provoca arsuri la stomac sau arsuri la stomac “.

Femeie in varsta

Cancerul ovarian este mai frecvent la femeile în vârstă, deci dacă sunteți încă tânără și aveți unul dintre aceste simptome, există o șansă considerabilă ca acestea să fie simptome ale altei afecțiuni. Cu toate acestea, este important să rămâneți atente și să vă monitorizați cu atenție corpul. Dacă sunteți îngrijorată de faptul că ceva nu este în regulă, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră.