International

Cel mai scund culturist din lume are doar 102 cm! Este vedetă pe internet, chiar dacă a dus o viață extrem grea

Pratik Vittal Mohite, cel mai scund culturist din lume (sursă foto: Daily Mail)
sursă foto: Daily Mail

Cel mai scund culturist din lume este un indian pe nume Pratik Vittal Mohite, în vârtsă de 28 de ani. Acesta măsoară doar 102 de centimetri, iar acum este o adevărată vedetă în mediul online. Mohite are o poveste impresionantă în spate, a dus o viață grea, cu foarte multe încercări, dar și-a urmat pasiunea și a reușit să facă performanță.

Acum a ajuns din nou în centrul atenției după ce s-a căsătorit cu femeia visurilor lui, iar imaginile au făcut înconjurul lumii. În urmă cu patru ani, el a întâlnit-o pe Jayaa, în vârstă de 22 de ani, după ce familiile lor au căutat pe cineva care să se potrivească dimensiunilor fiecăruia. Asta pentru că și ea suferă de același sindrom și măsoară 127 de centimetri.

Patrik a participat la peste 50 de competiții și acum lucrează ca antrenor personal pentru culturisti în devenire, împărțindu-și timpul între două săli de sport. (sursă foto: Daily Mail)

Patrik a participat la peste 50 de competiții și acum lucrează ca antrenor personal pentru culturisti în devenire, împărțindu-și timpul între două săli de sport. (sursă foto: Daily Mail)

Povestea de dragoste

Dar la acea vreme, Pratik, un fan al cricketului, nu era pregătit să se așeze la casa lui. El a declarat atunci: „Mi-a plăcut Jayaa din momentul în care am văzut-o și cred că și ea m-a plăcut, părea impresionată de fizicul meu, dar nu puteam să o iau de soție. Am vrut să-mi iau o slujbă bună, să mă descurc bine ca culturist și să mă asigur că îi pot oferi o viață bună”.

De atunci, Pratik a muncit din greu, hotărât că înălțimea sa nu-i va afecta viața. În prezent, este celebru în întreaga lume, fiind recunoscut de Cartea Recordurilor Guinness ca fiind „cel mai scund culturist de competiție din lume”. A participat la peste 50 de competiții și acum lucrează ca antrenor personal pentru culturiști în devenire, împărțindu-și timpul între două săli de sport.

Vedetă pe Instagram

Cu peste 200 de mii de urmăritori pe Instagram, unde îl urmărește chiar și cântărețul american Snoop Dogg, este deseori abordat de mari branduri pentru colaborări și sponsorizări. În cele din urmă, în decembrie, Pratik a simțit că este pregătit să se așeze la casa lui și să se căsătorească, așa că părinții săi au aranjat o altă întâlnire între el și Jayaa. Și, aproape imediat, cei doi au început să își trimită mesaje zilnice unul altuia, până când, în cele din urmă, părinții lor au fost de acord să se logodească, ceea ce este obișnuit în India tradițională, unde căsătoriile aranjate sunt un lucru comun.

„Știam că Jayaa este aleasa”, a spus Pratik. „Nu numai că este asemănătoare cu mine ca înălțime, dar râdem foarte mult, avem același simț al umorului. Părinții mei au căutat mult timp pe cineva potrivit pentru mine, am știut întotdeauna că voi avea o căsătorie aranjată, dar am sperat că o voi iubi și pe fata respectivă. Iar cu Jayaa am simțit că totul a fost bine de la început”.

Pratik Mohite, 28 de ani, pozează soția sa, Jayaa Pratik Mohite, 22 de ani, în ziua nunții lor, după ce s-au cunoscut în urmă cu patru ani (sursă foto: Daily Mail)

Pratik Mohite, 28 de ani, pozează soția sa, Jayaa Pratik Mohite, 22 de ani, în ziua nunții lor, după ce s-au cunoscut în urmă cu patru ani (sursă foto: Daily Mail)

Cuplul s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii hinduse săptămâna aceasta, pe 13 martie, înconjurat de familie și prieteni și au dansat toată noaptea, atât mirele, cât și mireasa fiind îmbrăcați în ținute de nuntă tradiționale hinduse, din India. Pratik a purtat aur, în timp ce Jayaa a fost o zeiță în roșu.

O viață grea

Pratik a dus o viață grea de când era un copil mic, comparându-și neputințele cu cele ale altor copii de vârsta lui. Tatăl său, Vittal Gajanan Mohite, în vârstă de 50 de ani, a declarat: „Am fost foarte triști când s-a născut și am văzut cum era. Orice părinte ar simți la fel. Dar creșterea lui nu a fost o problemă, a învățat să facă totul singur, așa că nu a fost o problemă în plus pentru noi”.

Mama lui, Sunita Vittal Mohite, în vârstă de 48 de ani, a declarat că a făcut controale regulate în timpul sarcinii, dar nimeni nu i-a spus nimic până la ultima programare, în luna a noua. Ea a spus: „Mama m-a dus la un alt doctor în luna a noua și acesta mi-a spus că bebelușul avea o afecțiune. Doctorul m-a întrebat ce vreau să fac? Mi-a spus că ar putea să-mi facă o injecție în burtă și să omoare copilul”.

„Când m-am întors acasă, nu am putut dormi toată noaptea. Tatăl meu mi-a spus să nu fac nimic. Socrul meu a spus, de asemenea, că nu ar trebui să facem nimic. Și așa am mers mai departe cu copilul. Când s-a născut, toată lumea era fericită că era un băiețel, dar brațele și picioarele lui erau diferite. Eram foarte îngrijorată pentru viitorul lui. Dacă nu putea să stea sau să meargă, ce va face?”.

Un campion de mic

Dar până când Pratik a împlinit un an, a reușit să stea în picioare. Și în cele din urmă a început să meargă. Pratik a spus: „Când eram mic, nu mă puteam juca cu prietenii mei și atunci mi-am dat seama că ceva nu era în regulă. Ei puteau să meargă pe bicicletă, să înoate și să se joace, dar eu nu puteam face nimic. Asta m-a făcut să mă simt trist, așa că am încercat să trăiesc ca ceilalți. Eram hotărât să fac ceea ce făceau ceilalți copii și să avansez”.

Pratik își amintește că a fost singurul care a stat în afara orei de sport la școală și a trebuit să se uite la băieții care jucau cricket. El a adăugat: „Eram un băiat timid, iar dacă încercam să alerg, copiii râdeau de mine. Băieții obișnuiau să râdă de mine, dar am învățat să-i ignor. Eram supărat în interior și asta mă punea într-o dispoziție proastă pentru tot restul zilei. Familia mea încerca să mă ajute și să mă încurajeze să îi ignor. În cele din urmă am început să joc cricket și apoi corpul meu a devenit mai puternic”.

În momentul în care Pratik a ajuns la vârsta adolescenței, locuia cu unchiul său, deoarece casa lui era mai aproape de școală. Unchiul său fusese în armată, așa că era foarte activ și adesea făcea exerciții în fața lui Pratik. „În cele din urmă am început să îl copiez pe unchiul meu. Îmi plăcea și mă făcea să mă simt bine, așa că m-am gândit să continui și m-am concentrat pe culturism. Aveam 18 ani când am început să mă antrenez serios la sală”.

Îndrăgostit de sport

Pratik a spus că nu a s-a descurcat foarte bine în timpul primelor sale vizite la sala de sport, deoarece mâinile sale erau prea mici. Așa că, în schimb, a folosit o placă de greutăți, iar prietenii săi îl ajutau să lege o batistă de placă pentru o mai bună prindere.

„Obișnuiam să mă lupt în sala de sport”, a spus el. „Dar, treptat, am început să devin mai puternic, iar când am făcut primul meu spectacol la o competiție de culturalism, mi-am dat seama că ameritat totul”, citează Daily Mail.