Social

„Clanul Marelui Alb”, în vizorul DNA. Dosar penal în urma investigației Recorder

„Clanul Marelui Alb”, în vizorul DNA. Dosar penal în urma investigației Recorder

„Clanul Marelui Alb”, în vizorul DNA. Conform surselor Recorder, DNA s-ar fi autosesizat, deschizând un dosar penal pentru a urmări faptele expuse.

Reamintim că investigația Recorder a scos la suprafață reţeaua secretă a oamenilor de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii care lucrează mână în mână într-o megaafacere (construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici).

În acest context, se pare că două personaje care apar în investigația Recorder și-au dat deja demisiile. Este vorba despre Lazăr Neacșu, care a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească și despre preotul Aurel Mihai, care a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.

„Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel și să bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate în investigația Recorder, mutând atenția de la problema sistemică prezentată în materialul nostru: felul în care BOR administrează banii publici”, relatează Recorder, care promite că va urmări și va reveni cu detalii din această anchetă.

„Părintele Patriarh nu poate avea absolut nicio legătură cu aceste persoane”

În urma investigației șocante, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susţine că Patriarhul Daniel nu are nicio legătură cu persoanele care apar în investigaţie.

„Arhiepiscopia, unde lucra acel preot consilier lăudăros, va oferi un răspuns oficial. Eu răspund pentru Patriarhie, entitate total separată de Arhiepiscopie. Nu cunosc niciun detaliu din problematica discutată în material. Celelalte două persoane incriminate în acesta sunt persoane din afara Bisericii şi trebuie sa răspundă personal. Părintele Patriarh nu poate avea absolut nicio legătură cu aceste persoane care au comis un rapt de imagine prin simpla lor învecinare conjuncturală cu Biserica. Materialul Recorder este construit cu intenţia evidentă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina unor persoane care se laudă cu o aşa-zisa influenţă, fără ca aceasta sa existe, desigur”, a declarat Vasile Bănescu pentru Mainnews.ro.