Info Actual

Info Actual > Politică > Conferinta de presa la Casa Alba! Declaratia lui Donald Trump
Politică

Conferinta de presa la Casa Alba! Declaratia lui Donald Trump

Conferinta de presa la Casa Alba! Donald Trump a declarat ca in SUA sunt testate 19 terapii și tratamente impotriva noului coronavirus, iar alte 26 se afla in pregatire.

Europa rămâne continentul cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, în patru țări – Italia, Spania, Franța și Germania – fiind peste 100.000 de cazuri în fiecare.

Epicentrul pandemiei s-a mutat însă în Statele Unite, unde se înregistrează aproape 469.000 de îmbolnăviri şi aproximativ 17.000 de decese.

În conferinţa de presă susţinută aseară la Casa Albă, preşedintele american Donald Trump a anunţat că în Statele Unite sunt testate în prezent 19 terapii și tratamente împotriva noului coronavirus, iar alte 26 se află în pregătire.

Reporter RRA, Doina Saiciuc – “Vedem semne încurajatoare în cursa noastră de producere a tratamentelor şi terapiilor pentru COVID-19” – a spus aseară preşedintele Trump în conferinţa de presă de la Casa Albă.

Conferinta de presa la Casa Alba

Donald Trump: Se întâmplă o mulţime de lucruri bune prin programul administraţiei pentru alimente şi medicamente al Statelor Unite de accelerare a tratamentelor pentru coronavirus. Sunt testate acum 19 terapii şi tratamente şi alte 26 se află într-o activă planificare sau în testare clinică.

Primul specialist în boli infecţioase al Americii, doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a confimat, în aceeaşi conferinţă de presă:

Anthony Fauci: Ştirile bune, din punct de vedere ştiinţific, sunt că există o mulţime de potenţiale terapii candidate care intră acum în testări clinice, pe care le sponsorizăm la Institutul Naţional de Sănătate.

Este tipul de teste clinice care va arăta dacă acestea sunt sigure, eficiente

Este tipul de teste clinice care va arăta dacă acestea sunt sigure, eficiente, cum se califică pentru a fi folosite şi în ce circumstanţe: ca terapii profilactice, ca tratamente în perioadele timpurii sau târzii ale bolii.

În vreme ce aplicăm măsurile de sănătate publică, cum este distanţarea fizică, pentru a încerca să controlăm situaţia, facem foarte mult din punct de vedere ştiinţific, aşa încât atunci când vom intra în anul viitor, la toamna sau iarna viitoare, să le putem oferi, sperăm, alături de foarte importantele măsuri de sănătate publică.