International

Covid la Casa Albă. Kamala Harris, testată pozitiv, s-a izolat de Președintele Biden

Covid la Casa Albă. Kamala Harris, testată pozitiv, s-a izolat de Președintele Biden
Instagram

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris a fost testată pozitiv pentru Covid-19, marți, 26 aprilie.

Covid la Casa Albă. Kamala Harris, testată pozitiv, s-a izolat de Președintele Biden

Nu este alarmă sanitară la Casa Albă în ceea ce-l privește pe președintele Joe Biden și Prima Doamnă, Jill, deoarece cei trei nu ar fi fost în contact direct. Purtătorul de cuvânt al Kamalei Harris a precizat, într-un comunicat, că nu este considerat că aceasta a fi fost în contact „strâns” cu președintele Joe Biden.

De asemenea, americanii au fost informați că vicepreședintele Kamala Harris „nu are simptome, se va autoizola și va continua să lucreze de acasă”.

„Nu a fost în contact strâns cu Președintele sau cu Prima Doamnă din cauza programelor lor recente de călătorie” și „se va întoarce la Casa Albă când va fi testată negativ”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Mai mulți membri ai administrației Biden, cum ar fi procurorul general, precum și purtătoarea de cuvânt a președintelui Jen Psaki și președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au fost testați pozitiv în ultimele săptămâni.

Kamala Harris l-a avut pe soț infestat cu Covid în urmă cu două luni, însă ea nu s-a îmbolnăvit atunci. A stat doar în izolare.

Președintele a făcut doar două doze de vaccin

Statele Unite înregistrează în prezent o nouă creștere a numărului de cazuri zilnice de Covid-19, legate de subvariantul BA.2 al Omicron.

Soțul Kamalei Harris, „Al doilea domn” Doug Emhoff, deoarece vicele este la a doua căsătorie, s-a îmbolnăvit în luna martie a acestui an.

Președintele Biden, în vârstă de 79 de ani, care a primit a doua doză de rapel pentru vaccinul anti-Covid la sfârșitul lunii martie, a fost considerat în mod regulat că nu este un „caz de contact”, așa cum este definit de autoritățile sanitare americane.

Kamala Harris a fost procuror și are o avere consistentă

Kamala Harris, politician remarcabil, se bucură de un stat financiar foarte bun. Aceasta este căsătorită a doua oară cu avocatul Douglas Emhoff și au reușit să strângă o avere care se ridică la valoarea de 6,8 milioade de dolari.

Kamala Harris cu soțul și fiica lui din prima căsătorie/Instagram

Înainte de a intra în politică, Kamala Harris a fost procuror în San Francisco în perioada anilor 2003-2010. Jurnaliștii americani spun că doar în primul an de profesie ar fi câștigat peste 140.000 de dolari. În urma acestei activități, ea a devenit eligibilă pentru o pensie enormă, de 250.000 de dolari cel puțin.

În anul 2017 a fost aleasă procuror al Statelor Unite, reprezentând California și a avut un salariu de 174.000 de dolari anual.

Când a fost numită vicepreședinte al SUA, presa americană a spus că Harris avea un salariu anual de 235.100 de dolari. Kamala Harris SUA locuiește în reședința oficială destinată vicepreședintelui american și are dreptul la o deducere a cheltuielilor de 100.000 de dolari.