Actual Diverse

Culmea științei. Un statistician a descoperit formula prin care prezice următoarea criză de nervi a copiilor

Culmea științei. Un statistician a descoperit formula prin care prezice următoarea criză de nervi a copiilor
Arhivă

Ambuteiaje lungi, ceartă între frați, plictiseală extremă – majoritatea părinților vor cunoaște semnele la care trebuie să se uite atunci când încearcă să prevină „o criză de furie” sau un așa numit „tantrum”, pe bancheta din spate, într-o vacanță în familie.

Acum, un statistician a calculat formula exactă pentru a prezice șansele și momentul în care copiii vor face o criză în timpul unei călătorii lungi cu mașina.

Potrivit doctorului James Hind, de la Universitatea Nottingham Trent, T = 70 + 0,5E + 15F – 10S este codul pe care părinții îl pot folosi pentru a depista probabilitatea crizelor copiilor în timpul mersului cu mașina.

Cercetarea doctorului Hind, bazată pe răspunsurile a 2.000 de părinți, a constatat că timpul (T) pe care un copil „îl rezervă”, în mod obișnuit, înainte de a face o criză în timpul unei călătorii lungi cu mașina este de 70 de minute.

Șansele unei crize de furie sunt reduse cu fiecare minut în care copilul este distrat (E), în timp ce mâncarea (F) va permite părinților să întârzie criza de furie cu 15 minute. Dar s-a constatat că a avea frați (S) în mașină crește șansele de avarie pe bancheta din spate cu 10 minute.

Cercetarea, dezvoltată împreună cu LV= Britannia Rescue, a descoperit că un copil obișnuit va întreba „cât mai avem?” la 32 de minute după pornirea la drum și de alte patru ori în timpul călătoriei.

Sondajul a constatat că plictiseala este cauza principală a crizelor de furie pe bancheta din spate – citată de 68% dintre părinți – urmată de călătoria prea lungă (62%) și de nivelul de foame al copiilor (57%).

Dr. Hind a spus: „Dacă aveți un singur copil și îl puteți distra și, ocazional, îl puteți mitui cu mâncare, ați putea reuși să conduceți două ore fără nicio criză de furie. Din păcate, doi copii fără divertisment și fără gustări pot face o criză în doar 40 de minute.

Gusările sunt importante, dar există o limită la cât de mult pot ajuta, așa că păstrați-le la maximum două pe oră. Divertismentul este cheia, dar chiar și asta eșuează cu un timp îndelungat de călătorie.

Luarea pauzelor pentru a „reseta ceasul” este importantă pentru prevenirea crizelor de furie, precum și pentru a vă asigura că nu sunteți obosit în timp ce conduceți.”, a spus cercetătorul.