Actual International

Cum arată rezultatele preliminare ale alegerilor din SUA. Azi, se numără voturile în toate statele americane

Cum arată rezultatele preliminare ale alegerilor din SUA. Azi, se numără voturile în toate statele americane
Pexels

Încă de dimineață, se anunțau, una după alta, rezultatele numărătorii din cele mai reprezentative state americane. Per ansamblu, încă de la închiderea secțiilor de votare, s-a văzut cum arată statistica preliminară. În urma votului americanilor din 8 noiembrie 2022 se va vedea care este componenţa celui de-al 118-lea Congres al SUA.

Cum arată rezultatele preliminare ale alegerilor din SUA. Azi, se numără voturile în toate statele americane

Primele rezultate ale votului americanilor confirmă avantajul republicanilor la Camera Reprezentanţilor, în timp ce la Senat lupta este,m încă, destul de strânsă.

Statistica nu arată deloc bine pentru actualul președinte în exercițiu al Americii. După închiderea secțiilor de votare în cele mai multe state americane, republicanii au obținut cinci mandate democrate în Camera Reprezentanților, potrivit previziunilor Edison Research, exact numărul necesar pentru a obține majoritatea și a paraliza agenda legislativă a lui Biden.

Rezultate parțiale. Foto: EVZ

Ultimele date arată că Abrams cedează în fața lui Kemp în Georgia; Vance și Hassan câștigă cursele pentru Senat, democrata Stacey Abrams a cedat în fața guvernatorului Brian Kemp în Georgia. Alegătorii din Ohio l-au ales pe republicanul J.D. Vance în Senat, iar senatorul Maggie Hassan, un democrat, a rezistat în New Hampshire, scrie New York Times, în ediția de miercuri, 9 noiembrie a.c.

Marți, republicanii și democrații au obținut victorii importante în cursele pentru guvernatori și în competițiile pentru Senat, dar „valul roșu” la care se așteptau republicanii nu a fost evident, deoarece democrații au câștigat curse de referință din New England până în Virginia.

La apropierea miezului nopții, doar un singur democrat în funcție, reprezentanta Elaine Luria din Virginia, fusese învinsă în bătălia pentru Camera Reprezentanților.

În alte două apeluri critice, reprezentanta Abigail Spanberger, o altă democrată din Virginia, și-a păstrat scaunul său din zona de luptă, potrivit The Associated Press, iar Seth Magaziner a câștigat o competiție dură în Rhode Island, un stat de culoare albastră, pentru a păstra un loc liber în coloana democraților și a răci lăudăroșeniile preelectorale ale republicanilor cu privire la o lovitură iminentă.

Există voci care spun că o preluare de către republicani chiar și a unei singure camere a Congresului ar complica agenda lui Biden pentru următorii doi ani și aduce multe semne de întrebare în ceea ce privește situația actuală a Ucrainei.

Totodată, Biden este amenințat și de următorul fapt, care a fost semnalat inclusiv de Infoactual. Republicanii din Camera Reprezentanților și-au semnalat intenția de a lansa o serie de investigații asupra unor chestiuni care variază de la răspunsul SUA la coronavirus până la afacerile fiului lui Biden, Hunter Biden.

În cazul preluării puterii în Senat, republicanii ar putea face mai dificilă confirmarea funcționarilor cabinetului Biden și a judecătorilor, rezultatul votului actual exercitând o mai mare influență în potențiale confruntări privind anchetele deja existente sau demararea altora noi.

Deși numele lui Joe Biden și Donald Trump nu sunt scrise pe buletinele de vot, influența lor asupra modului în care s-a votat este semnificativă. Eșecurile care au marcat primii doi ani petrecuți de Biden în Biroul Oval se vede deja în rezultatele preliminare de vot.

Crizele care i-au marcat mandatul președintelui democrat, între care retragerea haotică din Afganistan, bâlbâielile cu vaccinarea din timpul pandemiei, inflația galopantă, i-au prăbușit rata de popularitate, care a fost constant în jur de 40%, așa cum arată și sondajul RealClearPolitics de luni.