Actual International

Cum au fost găsite alte șase noi documente clasificate în casa lui Joe Biden. Informații de ultimă oră

Cum au fost găsite alte șase noi documente clasificate în casa lui Joe Biden. Informații de ultimă oră
Infoactual/arhiva

Numărul documentelor clasificate găsite în biroul, garajul sau chiar casa președintelui Biden, acte ce datează de pe vremea când era vicepreședinte la Casa Albă, a crescut de la o zi la alta. Infoactual a scris despre aceste descoperiri, pe parcursul dezvăluirilor, și venim azi cu noi informații.

Alte șase documente clasificate găsite în casa lui Joe Biden. Noi informații

Oficialii Departamentului de Justiție al SUA au descoperit alte șase documente clasificate în timpul unei percheziții la casa familiei lui Joe Biden din Wilmington, Delaware.

S-a aflat că, în timpul unei percheziții efectuate săptămâna aceasta la locuința din Wilmington, Delaware, a președintelui Joe Biden, au fost descoperite alte șase documente clasificate.

Potrivit unei declarații de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, a avocatului personal al lui Biden, noile acte au fost găsite de către oficiali ai Departamentului de Justiție al SUA.

Bob Bauer, în contextul dat, a spus:

”Departamentul de Justiție a intrat în posesia unor materiale pe care le-a considerat în cadrul anchetei sale, inclusiv șase articole constând în documente cu marcaje de clasificare și materiale din jur”.

Acest ultim lot de documente clasificate ar fi fost descoperit în timpul unei percheziții care a avut loc vineri 20 ianuarie 2023.

La perchezițiile anterioare efectuate de DoJ au fost descoperite documente similare într-un fost birou din Washington folosit de Biden când era vicepreședinte. Alte documente au fost găsite într-un garaj încuiat din casa președintelui din Delaware.

Anchetatorii Departamentului Justiției au confiscat vineri peste o jumătate de duzină de documente, unele dintre ele clasificate, la reședința președintelui Biden din Wilmington, în Del, după ce au efectuat o percheziție de 13 ore în locuință, a declarat sâmbătă seara avocatul personal al președintelui.

Percheziția remarcabilă a casei unui președinte în exercițiu de către agenți federali – la invitația avocaților domnului Biden – a escaladat dramatic situația juridică și politică a președintelui, fiind cea mai recentă dintr-o serie de descoperiri care a dus deja la o anchetă a unui consilier special.

În timpul percheziției de vineri, alte șase obiecte cu marcaje clasificate – inclusiv unele documente din perioada în care era senator și altele din perioada în care era vicepreședinte – au fost luate de către anchetatori, împreună cu materiale din jur, potrivit declarației lui Bob Bauer, avocatul președintelui Biden.

Bauer nu a precizat ce a determinat această percheziție, spunând doar că avocații președintelui s-au oferit să ofere acces pentru o percheziție ”în interesul de a avansa procesul cât mai rapid posibil”. Anchetatorii Departamentului de Justiție au coordonat în prealabil percheziția cu avocații actualului președinte Biden, a spus Bauer, iar avocații personali ai președintelui și ai Casei Albe au fost prezenți și ei la momentul respectiv.

”F.B.I. a executat vineri o percheziție planificată și consensuală la reședința președintelui din Wilmington”, a declarat și Joseph D. Fitzpatrick, un procuror adjunct al SUA din Illinois, purtătorul de cuvânt al avocatului special care investighează cazul documentelor lui Biden, scrie New York Times în ediția de duminică, 22 ianuarie 2023.