Actual International

Cutremur puternic cu magnitudinea 6,1 în Indonezia. Oamenii au intrat în panică, în timp ce specialiștii au propria opinie

Cutremur puternic cu magnitudinea 6,1 în Indonezia. Oamenii au intrat în panică, în timp ce specialiștii au propria opinie
Infoactual/arhiva

Indonezia a înregistrat un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,1, care s-a produs în largul coastei Singkil, în provincia Aceh, pe insula Sumatra din Indonezia.

Cutremur puternic cu magnitudinea 6,1 în Indonezia. Oamenii au intrat în panică, în timp ce specialiștii au propria opinie

Un alt cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,1 grade, s-a produs în largul coastei insulei Sumatra din Indonezia, la ora locală 5:29, luni, 16 ianuarie, dimineața. Acesta a fost înregistrat de Centrul german de cercetare pentru geosciințe (GFZ), considerat unul dintre cei mai buni observatori de activitate seismică din lume.

Potrivit datelor sale, cutremurul s-a produs la o adâncime de aproximativ 10 km, chiar în largul coastei orașului Singkil, în provincia Aceh. Centrul GFZ nu a precizat un epicentru sau o adâncime exactă a cutremurului, preferând să își revizuiască mai întâi datele pentru a-și reverifica toate calculele, după cum a relatat presa externă.

Raspberry Shake a raportat cutremurul la scurt timp după producerea lui. Rețeaua de cetățeni-sismografi a înregistrat, de asemenea, cutremurul cu o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter. Un alt raport al Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC), a precizat că seismul a avut o magnitudine de 6,2.

Un cutremur de această putere este foarte probabil să fi fost resimțit pe o rază largă de la epicentru, pe baza datelor seismice inițiale care au fost raportate, potrivit volcanodiscovery.com. Pe rețelele de socializare nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale din regiunile limitrofe.

Cu toate acestea, cutremurul a provocat panică în rândul oamenilor. El a fost resimțit între 3-10 secunde în patru districte din provincia Aceh și Sumatra de Nord, după cum a relatat Abdul Muhari, purtător de cuvânt al agenției de atenuare a dezastrelor BNPB.

Și Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC) a înregistrat cutremurul cu magnitudinea peste 6 grade, care a avut loc luni în partea de nord a insulei Sumatra. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 80 km, a precizat EMSC. Agenția de Meteorologie, Climatologie și Geofizică (BMKG) l-a evaluat, de asemenea, la 6,2 și a precizat că nu există amenințarea unui tsunami, în timp ce agenția pentru dezastre din țară a declarat că nu au fost raportate imediat victime sau pagube majore.

Specialiștii spun că Indonezia se confruntă cu o activitate seismică și vulcanică frecventă din cauza poziției sale pe „Cercul de Foc” al Pacificului, unde plăcile tectonice se ciocnesc.