Actual Diverse

Dan Șucu plătește o avere de fiecare dată când joacă Dinamo. Iată de unde are acești bani

Dan Șucu plătește o avere de fiecare dată când joacă Dinamo. Iată de unde are acești bani

Invitat în studioul Digi Sport special, Șucu susține că plătește o avere pentru închirierea stadionului Giulești la fiecare meci. Costurile sunt enorme, mai ales în comparație cu suma cu care se închiriază Arena Națională, mult mai mare.

„Rapidul este chiriaș în acel stadion. Pe noi ne costă fiecare eveniment, cu chirie, întrețiere, utilități și tot ce mai e de cheltuit, în jur de 50.000 de euro pe meci. Este vorba de chirie, sunt 12.000, odată cu o parte din utilități.

Apoi mai sunt 4.000, încă o parte din utilități. Mai sunt loje, bilete gratuite, care au și ele o valoare. Deci numai chiria și tot ce are legătură directă cu cu stadionul ne costă 22.000 – 23.000 de euro.

Și apoi mai avem securitate și toate celelalte lucruri. Probabil că cel puțin 40% din costul biletului este doar cheltuiala pe care o avem cu ceea ce vorbim în momentul de față.

Noi nu avem în patrimoniu așa ceva, pe noi nu ne-a împroprietărit Guvernul țării noastre sau al unei țări străine cu un stadion. Ca pe Sepsi”, a spus Dan Șucu, la Fotbal Club.

Cu cât închiriază Primăria Capitalei Arena Națională

-Meci din cadrul campionatului intern de fotbal – 13.000 euro/eveniment/ fără TVA;
-Meci din cadrul Cupei Ligii sau a Cupei României – 13.000 euro/eveniment/ fără TVA;
-Meci din cadrul UEFA Champions League – 28.000 euro/eveniment/ fără TVA;
-Meci din cadrul UEFA Europa League – 23.000 euro/eveniment/ fără TVA;
-Servicii de operare stadion Arena Naţională – 10.000 euro/meci/eveniment/ fără TVA

Stadionul pe care joacă Rapid are o capacitate de 14.050 de locuri și a fost încadrat în categoria UEFA 4.

Noul acționar de la Rapid, un potent om de afaceri. Cum a ajuns milionar și ce avere are

La 59 de ani, Dan Șucu a început să investească și în fotbal. Pe lângă afacerile cunoscute cu mobilier și alte câteva investiții în companii de renume, antreprenorul a devenit și acționar la echipa Rapid.

Dan Șucu și-a propus, alături de celălalt acționar principal, Victor Angelescu, să ducă echipa pe culmile gloriei. „Vom avea anul acesta un buget de 7 milioane de euro. Daniel Niculae (președintele Rapid) trebuie să aibă un traseu clar pentru acest an, pentru anul viitor şi pentru peste doi ani. Anul acesta, va avea 7 milioane de euro buget, anul viitor va avea 10 şi peste 2 ani va avea 14.”, a spus prospătul acționar de la Rapid, într-o conferință de presă.

Ce afaceri are Dan Șucu

Dan Șucu a intrat în afaceri în 1993 cu brandul Mobexpert, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din România. Lanțul de magazine are o rețea de 26 de puncte de desfacere, dintre care două în afara țării: în Sofia (Bulgaria) și Belgrad (Serbia). Deține opt fabrici care creează produse pentru magazinele sale şi 2.300 de angajaţi, iar cifra sa de afaceri se ridică la 200 milioane de euro.

Milionarul mai este implicat în alte câteva companii, precum Arcadia Apartments Domenii sau Roca, o companie dezvoltată împreună cu frații Pavăl, de la Dedeman.

Cum a început să facă bani

Dan Șucu a avut idei de afaceri imediat după Revoluție. A încercat să câștige din comerțul cu fructe sau cu haine din Turcia. Însă, momentul care i-a schimbat viața a fost în 1993, când a ajuns în Franţa, la un târg de mobilă. Ce a văzut acolo i-a schimbat planurile și l-a ajutat să devină un antreprenor de succes. „Nu mai văzusem în România canapele din piele şi mi-au plăcut foarte mult. La fel şi ideea de mobilier de birou specializat”, povestea Şucu, conform digisport.ro.

Conform datelor financiare depuse la ANAF, magazinul Mobexpert Băneasa a avut o cifră de afaceri de 28.205.718 de euro în 2020. Potrivit Forbes România, Șucu are o avere estimată la 120-125 de milioane de euro.

Dan Șucu, la a doua căsătorie

Pe plan personal, Dan Șucu este la a doua căsătorie. A divorţat de prima soţie, Camelia Şucu, cea cu care are două fete și s-a recăsătorit în 2007, chiar de ziua sa de naştere, cu Diana Lăscărescu, o fostă prezentatoare TV, cu care are doi băieţi.

Primul mesaj al noii conduceri

„Ne dorim ca Rapid să redevină o echipă puternică, care an de an să lupte cu șanse reale la câștigarea titlului din Liga 1. Și, de ce nu, sperăm pe viitor să ne aducă satisfacțiile dorite și în competițiile europene.

Da, ne-am dori mult ca toți fanii Rapidului să fie din nou mândri de performanțele echipei. Și tot pentru fanii noștri, ne vom strădui ca aceste performanțe să fie obținute prin seriozitate și corectitudine.

Ne dorim ca Rapid să fie un exemplu în Liga 1, de club ce își respectă promisiunile cu adevărat. Jucătorii și angajații clubului să fie plătiți bine și fără întârzieri, iar contractele semnate cu partenerii să fie onorate întocmai și fără excepții.

De asemenea, ne dorim ca Rapid să se susțină independent și să nu stea niciodată cu mâna întinsă după bani publici. Mai mult, noi ne plătim taxele către stat și comunitate, și nu ne interesează să fim protejații niciunui politician.

Ne dorim atât de multe pentru Rapid, și nu va fi ușor, dar cu toții știm că atunci când îți dorești ceva cu adevărat vei găsi soluția potrivită pentru a reuși.”, semnează pe site-ul oficial al giuleștenilor acționariatul FC Rapid București: Victor Angelescu & Dan Șucu.