Actual Diverse

După ce l-au săltat mascații pe interlopul Fane Văncică, spre seară a fost arestat. Video

După ce l-au săltat mascații pe interlopul Fane Văncică, spre seară a fost arestat. Video
EVZ

În primul rând pentru cine nu știe, câteva cuvinte despre Fane Văncică: ocupație, notorietate, istoric. Pe scurt, Fane Văncică, pe numele sau real Nita Cami, este un cunoscut lider interlop bucureștean, care controlează, în mare parte, activitatea infracțională din Sectorul 5 al Capitalei, cel puțin așa este descris în presă. Într-o postare pe internet, Fane spune despre el că își câștigă existența exclusiv din Tik Tok și că s-a lăsat de nelegiuiri. Dar cu toate acestea se vede că nu a fost crezut pentru că astăzi l-au luat pe sus, la propriu, mascații.

După ce l-au săltat mascații pe interlopul Fane Văncică, spre seară a fost arestat. Video

În dimineața zilei de marți, 27 septembrie 2022, interlopul Fane Văncică a fost săltat de polițiști și mascați. Un mandat de perchiziție a fost emis pe numele lui după ce cunoscutul bărbat a lovit cu cruzime o femeie, iar un filmuleț care arată scena a ajuns îndelung promovat pe Tik Tok.

Se pare că după audieri, anchetatorii au decis arestarea lui. Fane Văncică a fost reţinut pentru 24 de ore, a anunțat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. „Bărbatul bănuit de săvârşirea faptelor a fost condus la audieri, în baza unui mandat de aducere, în vederea continuării cercetărilor”, potrivit unui comunicat al polițiștilor, citat de media.

Fane Văncică este cercetat în prezent sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Fane Văncică. Foto: stiridirecte

Se pare că polițiștii s-au autosesizat, după ce filmarea cu interlopul Fane Văncică a devenit virală pe platforma de divertisment Tik Tok, în care acesta lovea cu brutalitate o femeie. Chiar dacă femeia respectivă nu a depus plângere, un dosar penal a fost deschis pe numele interlopului, după ce imaginile au ajuns la polițiști. Mai mult decât atât, acesta a primit un ordin de restricție pentru o perioadă de cinci zile.

Interlopul a recunoscut fapta, sub pretextul că era beat și nu și-a luat pastilele. Și tot într-o filmare, desigur.

Într-un comunicat oficial, Poliția oferă răspunsuri legate de acțiunea intreprinsă în forță, instituită sub denumirea generică: ”Percheziție domiciliară într-un dosar de lipsire de libertate în mod legal și tulburarea ordinii și liniștii publice.”

”În această dimineață, 27 septembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Bărbatul bănuit de săvârșirea faptelor a fost condus la audieri, în baza unui mandat de aducere, în vederea continuării cercetărilor. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.”