Actual Diverse

Destine la indigo. Tatăl și fiul au ales meseria de polițiști, la o diferență de câteva decenii. FOTO

Destine la indigo. Tatăl și fiul au ales meseria de polițiști, la o diferență de câteva decenii. FOTO
Infoactual

Dincolo de hainele de polițist, care dau uneori emoții, se află oameni care au o viață obișnuită de familie. Despre o astfel de familie vom vorbi în cele ce urmează. Două momente interesante: tatăl și fiul, ambii sunt astăzi polițiști și asemănarea celor doi, tatăl din tinerețe și fiul de acum, este incredibilă, dar adevărată.

Incredibilă asemănare. Tatăl și fiul au ales meseria de polițiști, la o diferență de câteva decenii. FOTO

Alin seamănă bine cu tatăl său, atât din punct de vedere al trăsăturilor de fizionomie și morale, cât și al carierei alese și anume cea de polițist. El este un tânăr de doar 21 ani care a decis rapid ce drum să aleagă, în ceea ce privește parcursul său profesional.

Din clasa a X-a i-a spus tatălui său că își dorește să devindă polițist. Acesta, știind ce riscuri presupune munca de poliție pentru siguranța personală și câtă disponibilitate de lucru peste program trebuie să ai, a încercat să-i prezinte fiului atât aspectele pozitive, cât și cele negative ale unei posibile cariere în poliție.

Tatăl, în stânga și fiul, în dreapta imaginii, la o diferență de zeci de ani. Foto: Poliția Iași

Tatăl lui Alin nu a luat în calcul un singur lucru: că pasiunea cu care își desfășura el însuși activitatea polițienească și dragostea cu care vorbea despre profesia sa, au reprezentat un model puternic pentru fiul său și au sădit în sufletul copilului dorința de deveni, la rândul lui, om al legii.

Iarna trecută, tatăl și fiul care se afla în stagiul de practică școlar. Foto: Poliția Iași

Alin a absolvit recent Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, cu media 9,21 și a fost repartizat la Secția nr. 3 de Poliție Rurală Popricani.

Tatăl tânărului a lucrat inițial ca ajutor șef de post, apoi, timp de 15 ani s-a ocupat de investigații criminale, ulterior devenind șeful Postului de Poliție Costești, din zona Tg. Frumos.

Reprezentanții conducerii poliției ieșene i-au mulțumit deja tatălui pentru exemplul frumos dat fiului său, care este un câștig pentru Poliția ieșeană, a declarat pentru Infoactual, agent principal de poliţie Ioana-Laura Bîlea.