International

Donald Trump rămâne fără un sprijin important! Tucker Carlson a părăsit Fox News din aceste motive

Donald Trump Tucker Carlson Sursă foto Forbes

Tucker Carlson a fost liderul absolut al audiențelor pentru postul conservator de televiziune Fox News. Totuși, el și-a dat demisia de curând, ceea ce l-ar putea lăsa pe Donald Trump fără un sprijin important la alegerile din 2024.

Postul a crescut din anii 2000, în timp ce și Partidul Republican american a trecut printr-o schimbare la față. Iar din 2017, Tucker Carlson a dus programul pe noi culmi – emisiunile lui au strâns câte 3 milioane de telespectatori în fiecare seară. De-a lungul mandatului lui Donald Trump (2016-2020), transmisiile lui Carlson au avut un rol semnificativ în susținerea loială și vocală a președintelui american. „El a întruchipat și a însoțit transformarea Partidului Republican într-o mișcare populistă și antisistem”, a spus despre crainicul de televiziune Thomas Gift, director al Centrului pentru studiul politicii americane de la University College London.

Candidatura lui Trump e pusă în pericol?

În prezent, Donald Trump și-a anunțat candidatura la scrutinul din 2024. Același lucru l-a făcut acum două zile, în mod oficial, și Joe Biden, președintele în exercițiu. Amintim că Biden l-a învins pe Trump la o mică diferență în 2020, iar alegerea lui a stârnit revolte violente în rândul electoratului conservator. Acelea au fost susținute și de postările controversate de pe Twitter ale lui „the” Donald. În prezent, Trump nu a revenit pe platforma Twitter, deși Elon Musk i-a redat accesul. Iar Tucker Carlson nu mai prezintă emisiuni pe Fox News, astfel încît platforma directorului Trump Tower nu face decât să se reducă.

Contextul în care Tucker Carlson și-a luat la revedere

Plecarea crainicului de televiziune Tucker Carlson are loc după ce canalul a fost nevoit să plătească o sumă imensă, 700 de milioane de dolari, pentru a scăpa de acuzații. Televiziunea a propagat numeroase teorii ale conspirației, Carlson fiind cel mai vocal și mai ascultat dintre toți crainicii de televizune.

„Este greu de ignorat momentul acestei plecări și al acestui proces. Dar aș ezita să văd în ea un semnal că Rupert Murdoch încearcă să corecteze imaginea rețelei sale media”, a spus un analist. Deși unii văd „divorțul” dintre omul de televiziune și postul care l-a făcut celebru drept o cale de a spăla imaginea mult afectată a Fox News, cel mai probabil a fost vorba despre o relație complicată de putere între Carlson și directorul televiziunii, magnatul Rupert Murdoch.

Așadar, „este vorba de un cumul de motive mai mult sau mai puțin legate de afacerea Dominion care a dus la căderea în dizgrație a lui Tucker Carlson în ochii lui Rupert Murdoch”, după cum se arată într-o știre publicată de Fanatik.