Info Actual

Info Actual > Politică > E oficial! De teama coronavirusului, în Anglia s-au închis școlile
Politică

E oficial! De teama coronavirusului, în Anglia s-au închis școlile

E oficial! De teama coronavirusului, în Anglia s-au închis școlile, începând de azi. Secretarul educației Gavin Williamson a făcut anunțul în Parlament. Școala se închide pentru toți elevii, dar regulile sunt mai puțin aplicabile copiilor angajaților din posturi cheie și ai celor foarte vulnerabili.

Decizia vine ca urmare a anunțului guvernelor regionale din Scoția și Țara Galilor de a aplica această măsură. Irlanda de Nord a anunțat ulterior că a închis deja toate școlile.  Astfel,  Marea Britanie merge pe urmele mai multor țări europene inclusiv Italia, Danemarca și Irlanda.

Guvernul promite că va oferi suport financiar familiilor ai căror copii beneficiază de mese gratuite în cadrul instituțiilor școlare.  Ei ar putea întâmpina dificultăți financiare prin nevoia de a oferi  aceste mese din bugetul familiei,  ca urmare a legii de urgență. Rămân însă problemele  legate de modul în care părinții nevoiți să  meargă în continuare la job vor putea face față acestei schimbări a programului copiilor.

Conform angliamea, Boris Johnson s-a aflat sub o mare presiune pentru a trimite părinții și copiii acasă, dar până în momentul de față a rezistat acestei idei. El s-a bazat pe faptul că cei mici nuar fi atât de afectați de virusul transmis pe cale aeriană. Aceasta este o măsură pe care guvernul a păstrat-o, până în momentul de față, ca rezervă.