Social

Eleva de nota 10, critică DURĂ la adresa Monicăi Anisie. „Haideți să terminăm cu prostiile astea care se opun principiilor democratice”

Eleva de nota 10, critică DURĂ la adresa Monicăi Anisie. „Haideți să terminăm cu prostiile astea care se opun principiilor democratice”

Eleva de nota 10, critică DURĂ la adresa Monicăi Anisie. „Haideți să terminăm cu prostiile astea care se opun principiilor democratice”.

Antonia Pup a refuzat, în urmă cu o lună, premiul de 3000 de lei, oferit de Guvernul României pentru faptul că a terminat cu nota 10 examenul de Bacalaureat. Tânăra pare decisă să se implice în tot ceea ce consideră greșit în starea învățământului actual.

Antonia Pup critică dur apelul ministrului Monica Anisie la depolitizarea educației și arată ipocrizia din spatele acestei afirmații.

„Anisie bate toba cu depolitizarea educației, dar săptămânile trecute împărțea apă etichetată „să bei fără PSD” prin cartierele din București, secretarul de stat pentru învăţământ preunviersitar, adică numărul său 2 în redeschiderea școlilor, e bine merci în campanie electorală.
Este cât se poate de clișeic și inconștient să zici că îți dorești depolitizarea Educației, haideți să terminăm cu prostiile astea care se opun principiilor democratice. Depolitizând Educația, nu faci altceva decât să anulezi implicarea cetățeanului în politicile educaționale.
Tu, practic, o să fii „victima” unor decizii, abuzive sau nu, asupra cărora nu vei avea un cuvințel de spus. Politicienii nu vor mai avea mandat, nu vor mai acționa ținând cont de principiul răspunderii publice. Ca în totalitarism. Democrația noastră, așa firavă cum e, trebuie să persiste ca model politic.

Soluția nu este depolitizarea Educației, ci educarea partidelor.

Partidele trebuie educate să propună în funcții cheie profesioniști, nu lipitori de afișe. Partidele trebuie educate, în sensul în care atunci când ajung la putere nu tranzacțioează sponsorilor funcții cheie în stat, ci organizează concursuri transparente. Profesioniști care să vină în fața noastră cu un program, iar apoi să treacă (sau nu) testul electoral. Faptul că sancționezi activitatea unui ministru nu înseamnă că politizezi educația, dle. Orban.
Orice ar spune premierul, eu cred că acest context al dezbaterii publice (verbalizat de Dacian Cioloș&PSD) care forțează o potențială remaniere la Educație îi este convenabilă, însă doar dacă vine înainte de alegerile locale”, a fost mesajul Antoniei Pup pe contul său de Facebook.