Info Actual

Info Actual > Diverse > Familia Ceaușescu lovită de blesteme cumplite! Cum s-a întâmplat
Diverse

Familia Ceaușescu lovită de blesteme cumplite! Cum s-a întâmplat

Familia Ceaușescu lovită de blesteme cumplite! Cum s-a întâmplat

Familia Ceaușescu lovită de blesteme cumplite! Povestea a început tocmai din vremea lui Caragea Vodă, când Bucureștii au fost loviți de o cumplită epidemie de ciumă.

În 1813, peste jumătate din locuitorii Capitalei s-au infectat cu ciumă. majoritatea victimelor au fost înmormântați în zona Uranus, în gropi comune. În timp s-au demarat lucrările pentru construirea Casei Poporului, exact unde se aflau gropile comune.

Legendele spun că timp de cinci ani nu ai voie să umbli la mormântul unui ciumat181. Însă regimul comunist n-a ținut cont de un anume canon, în care era menționat acest lucru.

Într-un material prezentat pe dcnews.ro, bazat pe un text scris de senatorul Marius Marinescu, și care are ca subiect blestemele din zidurile și pământul Bucureștiului, continuă cu un alt element.

Este vorba despre Testamentul lui Vlad Țepeș. În timpul regimului comunist a fost demolat Spitalul Brâncovenesc, care avea asupra sa un blestem făcut chiar de Vlad Țepeș În aceste blestem era menționat faptul că „cei ce se vor atinge de Cetatea Bucureștiului să piară în zi mare, uciși de semenii lor”.

Ceaușeștii, așa cum se știe, au fost judecați și condamnați la moarte în ziua de Crăciun

Încă din timpuri străvechi, majoritatea documentelor erau însoțite de blesteme care cădeau asupra persoanelor care distrugeau acele documente sau clădiri.

Una dintre bisericile demolate în perioada Ceaușescu a fost cea de la Cotrocen. Lăcașul de cult era apărat de un blestem asemănător celui al lui Vlad Țepeș. Anume că acela care se va atinge de biserică să moară în zi mare.

Alt mare blestem a fost stârnit prin demolarea Mănăstirii Văcărești. La fel, cei vinovați urmau să fie loviți de moarte în zi mare.

Și uite că exact așa s-a întâmplat, în 25 decembrie, de Crăciun, în urmă cu 30 de ani, soții Ceușescu au fost executați prin împușcare.