Actual

Florin Barbu își propune reglementarea adaosului comercial. Susținerea produselor românești

Florin Barbu
sursa foto:arhiva companiei

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a prezentat mai multe inițiative legislative pentru reglementarea adaosului comercial, cu scopul de a stimula comerțul cu produse românești. Potrivit declarațiilor sale, produsele autohtone beneficiază de un adaos comercial mai ridicat în comparație cu cele importate.

„Vedem produse româneşti cu adaos comercial foarte mare. Iar produsele care vin din import au un adaos comercial foarte mic. Ne dorim foarte mult ca toţi românii să aibă acces la alimente româneşti în retail şi la preţuri corecte. Această ordonanţă sau proiect de lege care va veni, va sprijini practic consumul de alimente româneşti. Și creşterea nivelului de procesare în România.”, a declarat ministrul Agriculturii.

Barbu a subliniat că în următoarele două luni, România ar putea încheia contracte de procesare în țară în valoare de peste două miliarde de euro.

„De aceea avem nevoie de aceste legi. Pentru ca aceste produse pe care procesatorii le realizează să ajungă pe raft. Și să ajungă la un preţ corect pentru consumatori şi pentru românii cu venituri mici şi medii.”, a mai spus el, potrivit G4Media.