Diverse

Gabriela Szabo nu-l iartă pe Nicușor Dan. L-a dat în judecată a treia oară și-i va goli conturile

Gabriela Szabo nu-l iartă pe Nicușor Dan. L-a dat în judecată a treia oară și-i va goli conturile

Nicușor Dan nu va avea un 2023 prea bun. După ce a dat-o afară pe Gabriela Szabo, instanța a repus-o în drepturi, iar acum fosta sportivă pune piciorul în prag. Vedeta vrea despăgubiri de 500.000 de lei.

În iunie 2022, Nicușor Dan a detașat-o pe Gabriela Szabo de la CSM București la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles”.

Lucrurile s-au rezolvat între timp, fosta sportivă și-a recăpătat funcția, dar pe 22 decembrie a deschis acțiune la Tribunalul București. Blonda contestă decizia de concediere a lui Nicușor Dan. De asemenea, a fost chemat în instanță și CSM București.

Daune morale de 10.000 de lei

Tribunalul București a declarat ilegală dispoziția lui Nicușor Dan de detașare a Gabrielei în noiembrie 2022 și a hotărât ca primarul general să-i plătească fostei sportive 10.000 de lei. De asemenea, oamenii legii au decis ca aceasta să fie imediat reîncadrată ca și director general al CSM București.

Acuzată că a dat prime în valoare de un milion de lei

Pe 5 decembrie, aceasta a ajuns la birou, dar o dat de o altă problemă. A fost chemată în fața Comisiei de Disciplină din cadrul Primăriei București și acuzată, potrivit unui raport al Corpului de Control, că a dat, fără să aibă voie, prime de peste un milion de lei angajaților.

Mai mult, s-a spus și că este într-un conflict de interese. Date fiind aceste lucruri, Gabrielei Szabo i s-a spus că îi va fi desfăcut contractul de muncă.

Gabriela nu se lasă și i-a deschis un proces în civil

Pentru tot ce a făcut cu ea, Gabriela i-a deschis lui Nicușor Dan un alt proces, în civil, unde îi cere despăgubiri în valoare de 500.000 de lei, motivând că i-a afectat grav viața personală și cariera. După ce şi-a reprimit funcţia, fosta sportivă a redus suma la 199.000 de lei.

Nici primarul n-a stat degeaba, anunțând într-o postare pe o platformă socială că va spune DNA-ului că sportiva a încasat ilegal prime de aproape 200.000 de lei.