International

Grav incident petrecut în centrul Parisului. Două persoane au fost împușcate de poliție, la scurt timp după finalul alegerilor

paris

Două persoane aflate într-o mașină parcată pe contrasens au fost împușcate mortal de poliție. Incidentul a avut loc în centrul capitalei, la finalul alegerilor prezidențiale care l-au declarat câștigător pe Emmanuel Macron.

Grav incident petrecut în centrul Parisului. Două persoane au fost împușcate de poliție, la scurt timp după finalul alegerilor

Se pare că polițiștii au deschis focul asupra unei maşini în centrul Parisului, ucigând două persoane şi rănind alta, au anunţat radioul France Info şi ziarul Le Figaro, citate luni de Reuters.

În momentul în care poliţiştii au vrut să îl percheziţioneze, şoferul s-a îndreptat spre ei cu viteză. Astfel, poliţiştii au tras imediat, potrivit unor surse ale Poliţiei:

”O maşină era parcată pe contrasens de-a lungul pieţei Vert-Galant de pe Pont-Neuf. Poliţiştii s-au apropiat să percheziţioneze persoanele prezente din vehicul, cu armele automate îndreptate spre el. Şoferul s-a repezit spre organele de poliţie cu viteză maximă. Poliţia a tras imediat”, a declarat pentru Le Figaro un martor audiat de poliţie.

Incidentul, petrecut în timpul nopţii, a avut loc în apropiere de Pont Neuf din capitala franceză. Poliţiştii au​ observat iniţial maşina conducând pe partea greşită a drumului şi au încercat să o verifice, potrivit relatărilor media franceze.

În acest moment, Inspecţia Generală a Poliţiei Naţionale (IGPN) franceze cercetează incidentul.

Poliţia a impus un perimetru de securitate la Pont-Neuf şi Quai des Orfèvres.

 

Emmanuel Macron a câștigat un nou mandat prezidențial:

„Ştiu că mulţi din compatrioţii noştri m-au votat astăzi nu pentru a susţine ideile pe care eu le susţin, ci pentru a le bloca pe cele de extremă dreapta. Vreau să le mulţumesc şi ştiu că am o datorie faţă de ei în anii ce vor veni”, a declarat preşedintele din Hexagon în timpul unui discurs în faţa susţinătorilor săi adunaţi pentru a sărbători victoria la Turnul Eiffel din Paris.