Actual

Guvernul reduce valoarea tichetelor Rabla. Cât vor primi românii din 2024

Rabla clasic, rabla local sursa foto playtech.ro Rabla Plus
sursa foto playtech.ro

Tichetele Rabla și stimulentele guvernului pentru mașinile noi în general, inclusiv cele electrice, sunt reduse drastic. Voucherele din programul Rabla au în prezent o valoare minimă de 13.000 de lei. Guvernul își reduce sprijinul pentru vehiculele electrice, sistemele fotovoltaice și automobilele noi.

Potrivit noii Ordonanțe de Urgență propusă de Ministerul Finanțelor, ecotichetul pentru mașinile electrice scade de la 11.000 de euro la puțin peste 2.000 de euro. De asemenea, ărima pentru programul Rabla se înjumătățește. Iar ajutorul pentru instalarea de centrale fotovoltaice va fi cu mult mai mic.

„În anul 2024, cuantumul primei de casare acordate prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020 – 2024 este în sumă de maxim 3.500 lei pentru achiziţionarea unei motociclete noi sau a unui autovehicul nou în schimbul casării unui autovehicul uzat, respectiv 5.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul casării a două autovehicule uzate” se arată în OUG, conform Daily Business .