Actual

ITM a aplicat amenzi de 560 de mii de lei pentru munca la negru! Inspecțiile continuă

ITM
sursa foto: arhiva companiei

În intervalul 22-31 martie 2024, inspectorii de muncă ai ITM București au efectuat verificări la peste 23 de agenți economici activi în domeniul construcțiilor și al alimentației publice. Ca rezultat al acestor inspecții, au fost impuse amenzi în valoare totală de 560.000 de lei. Sancțiunile au fost date pentru încălcări legate de munca la negru, conform unui comunicat emis de instituție.

„În perioada 22.03.2024 – 31.03.2024 inspectorii de muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, sub coordonarea şi îndrumarea directă inspectorului şef Constantin Bujor, în urma acţiunilor de control, având obiectiv prioritar identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, au verificat peste 23 de agenţi economici din domeniul construcţiilor şi alimentaţiei publice. Cu ocazia controalelor efectuate, au fost identificate 30 persoane care desfăşurau activităţi, fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16, alin.1 din legea nr. 53/2003 codul muncii, republicată, modificată şi completată. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 560.000 lei”, se menţionează în comunicat.

Aceste inspecții sunt parte integrantă a strategiei de acțiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă București pentru combaterea muncii nedeclarate. ITM București monitorizează îndeaproape respectarea legilor, desfășurând acțiuni în întregul municipiu, în diverse domenii de activitate, conform Agerpres.