Actual International

Iubitul italian al Evei Kaili, dezvăluiri despre acțiunea de corupție din Qatar. A spus procurorului și cine e „creierul”

Iubitul italian al Evei Kaili, dezvăluiri despre acțiunea de corupție din Qatar. A spus procurorului și cine e „creierul”
Infoactual

dezvăluiri despre acțiunea de corupție din Qatar. A spus procurorului și cine e „creierul”

Francesco Giorgi, partenerul italian al fostului europarlamentar grec Eva Kaili, ar fi spus unui judecător numele creierului din spatele complotului de mită despre care se crede că ar avea legătură cu Qatar.

Un nou episod din scandalul anului. Iubitul italian al frumoasei fostei eurodeputat Eva Kaili numește presupusul creier al complotului de mită din Qatar

Francesco Giorgi, partenerul italian al fostei vicepreședinte al Parlamentului European, Eva Kaili, a mărturisit joi, 15 decembrie 2022, implicarea sa în scandalul de mită care a lovit PE. El ar fi indicat mai multe alte persoane în acest caz, potrivit publicației belgiene Le Soir.

Miercuri 14 decembrie, un judecător a decis să îl mențină în arest preventiv pe asistentul parlamentar în vârstă de 35 de ani, care are o fiică de doi ani cu fostul europarlamentar grec. El și-a recunoscut vinovăția în fața procurorilor belgieni și a unui judecător de instrucție.

La Repubblica a scris: ”Giorgi a cedat în fața procurorului, a mărturisit că a acționat ilegal și și-a cerut scuze”.

Giorgi pare să-l fi nominalizat pe fostul europarlamentar italian Pier Antonio Panzieri drept creierul din spatele complotului. Ofițerii de poliție au descoperit aproximativ 700.000 de euro în numerar atunci când au percheziționat locuința sa săptămâna trecută, iar acesta se află în prezent în închisoare provizorie. Soția și fiica lui Panzieri au fost, de asemenea, reținute în Italia, iar Belgia a cerut predarea lor.

Alți doi eurodeputați social-democrați au fost acuzați de către italieni. Este vorba de cetățeanul belgian Marc Tarabella – a cărui adresă fusese deja percheziționată de autorități în cadrul anchetei, dar care se afla în libertate – și de italianul Andrea Cozzolino, pentru care Giorgi a lucrat ca asistent.

Potrivit cotidianului italian La Repubblica, ”Giorgi a cedat în fața procurorului, a mărturisit că a acționat ilegal și și-a cerut scuze”

Istoric și noi dezvăluiri

Kaili se află în arest preventiv și urmează să se prezinte în fața unui judecător la data de 22 decembrie a.c. Ea trebuia să se prezinte miercuri, dar o grevă a funcționarilor publici a perturbat acest plan, după cum a relatat presa externă. Ofițerii de poliție au găsit sute de mii de euro în numerar la domiciliul lui Kaili și al lui Giorgi, cu care Eva avea o relație de cinci ani.

Amintim că poliția l-a surprins pe tatăl lui Kaili părăsind un hotel din Bruxelles, cu saci cu bani. Aceasta a fost o circumstanță care le-a permis să acționeze în ciuda imunității parlamentare a politicienilor greci, înțelegând că acesta comitea o infracțiune flagrantă.

Le Soir, ziarul care, împreună cu Kanack, a dezvăluit vinerea trecută știrea despre acest scandal, a adăugat că Giorgi nu a acuzat-o pe europarlamentarul belgian Maria Arena. Aceasta nu a fost încă implicată în acest caz, dar unul dintre asistenții săi din Eurocentru este de asemenea acuzat că ar fi implicat în complot.

Noile date dezvăluite de Le Soir indică din ce în ce mai mult Marocul, și nu doar Qatar, ca fiind originea mitelor. ”Degetul” este îndreptat în special către Abderrahim Atmoun, ambasadorul marocan în Polonia. Doi agenți ai serviciilor secrete marocane sunt, de asemenea, suspectați, dar aceștia nu au fost încă identificați public, după cum a relatat 20minutos.es.