Info Actual

Info Actual > Politică > Klaus Iohannis a făcut anunțul. Ce se întâmplă după 15 mai, când expiră starea de urgență?
Politică

Klaus Iohannis a făcut anunțul. Ce se întâmplă după 15 mai, când expiră starea de urgență?

Klaus Iohannis a făcut anunțul. Ce se întâmplă după 15 mai, când expiră starea de urgență? Președintele României a vorbit despre măsurile luate după ședința cu Ludovic Orban, Marcel Vela, Nelu Tătaru și Raed Arafat. Acesta a anunţat la ce restricţii se va renunţa după data de 15 mai, când expiră starea de urgenţă.

63„După data de 15 mai, adică după ce se epuizează actuala stare de urgenţă, vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. Invers spus, vom putea să ne deplasăm în spaţii publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde şi de ce mergem.

E vorba despre libertatea de mişcare individuală. Evident, pentru protecţia generală a populaţiei şi pentru protecţia individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare.

După 15 mai vor rămâne în vigoare interdicţiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul, dar aceasta nu va rămâne în vigoare şi mi s-a părut important să vă dau această veste”, a declarat Klaus Iohannis.