Actual

Ludovic Orban se bagă în conflictul dintre echipele de fotbal. Avantajat Gigi Becali

Ludovic Orban se bagă în conflictul dintre echipele de fotbal. Avantajat Gigi Becali

Între organizarea a două filiale judeţene, Ludovic Orban s-a implicat în scandalul dintre Gigi Becali şi Vasile Dîncu. Ludovic Orban cere ca meciul  FCSB – CFR Cluj să se desfăşoare în Ghencea. Implicarea lui Orban în scandalul dintre Gigi Becali şi CSA Steaua, vine după ce „militarii” întârzie în continuare să îşi dea acceptul la cererea făcută de latifundiarul din Pipera.

Ludovic Orban se bagă în conflictul dintre echipele de fotbal. Avantajat Becali

Recent, Gigi Becali a solicitat ca derby-ul din ultima etapă a Ligii 1, FCSB – CFR Cluj, să se poată disputa pe Stadionul Steaua. Patronul vicecampioanei României a anunţat că nu mai acceptă niciun refuz.

„Nu pot să înțeleg de ce Ministerul Apărării și conducerea CSA Steaua refuză să închirieze stadionul Steaua pentru meciul FCSB-CFR Cluj. Clubul armatei nu este proprietar, ci doar administrator al stadionului, care este în proprietatea statului”, spune Ludovic Orban despre conflictul dintre FCSB și CSA Steaua.

Ludovic Orban a amintit şi de faptul că pe 27 noiembrie 2020 a participat, în calitate de premier, la evenimentul de finalizare și recepție a lucrărilor de construcție a stadionului Steaua. „Un stadion modern, cu o capacitate de peste 31.000 de locuri, care a costat 96 de milioane de Euro și a fost finanțat din bugetul de stat. Proiectul s- a derulat prin Compania Națională de Investiții, iar lucrările de construcție au fost realizate de o asociere de firme româneşti”.

Ludovic Orban mai spune că înțelege rivalitatea sportivă dintre CSA Steaua și FCSB, dar acest lucru nu poate să stea în picioare ca explicație pentru refuz, întrucât cele două echipe nu sunt în competiție directă. Echipa de fotbal a CSA Steaua nu are voie să joace în liga 1 pentru că este de drept public și legea nu permite lucrul acesta.

„Conducerea CSA Steaua a mai refuzat o dată organizarea unui meci al FCSB, cel cu Academica Clinceni, apelând la o șmecherie de doi bani- mutarea unui meci de rugby Steaua- U Cluj de la Cluj la București pentru a invoca faptul că stadionul nu este liber. Încasările la acel meci au fost ridicole, de sub 500 de lei. Acum, clubul armatei nu mai are la dispoziție nici măcar un astfel de pretext”, a mai scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.