Actual

Mai mulți bani de la stat! Românii vor primi o majorare de 50%

Voucherul medical, sursa foto ct100 biletele cfr Plafonul maxim de venituri pentru beneficiarii ajutorului social a fost majorat
sursa foto ct100

Românii se confruntă cu venituri destul de mici. Astfel, orice plus din partea statului va aduce multă bucurie. Anumiți cetățeni vor beneficia de un plus de venit. Este vorba de o creștere de 50% care va fi aplicată de stat.

Guvernul vine cu o veste foarte bună pentru români. Aceștia vor primi mai mulți bani de la stat. Această majorare ar urma să se aplice din luna noiembrie 2023.

Românii vor primi o majorare de 50%

Românii vor beneficia de mai mulți bani din partea statului. Astfel, o anumită categorie va beneficia de un plus de 50%. Legea a fost pusă în aplicare la finalul lunii septembrie. Iar roadele acestei decizii vor ajunge la beneficiari din luna noiembrie.

Este vorba de majorarea cu 50% a indemnizației pentru creșterea copilului. Guvernul a adoptat o nouă hotărâre ce vizează părinții cu gemeni, tripleți sau multipleți. Aceștia vor beneficia de mai mulți bani de la stat. Această decizie reprezintă un pas important în susținerea familiilor cu mai mulți copii.

Beneficii pentru părinți

Noua lege aduce mai mulți bani în buzunar părinților care trebuie să aibă grijă de mai mulți copii simultan. A fi părinte este un lucru foarte greu, care aduce și presiuni financiare. Când este vorba de gemeni sau tripleți, problema se intensifică. Astfel, Guvernul dorește să susțină aceste familii.

„O veste aşteptată de părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi, care vor beneficia de majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului, după ce guvernul a adoptat normele de aplicare ale ordonanţei care a instituit această măsură cu ceva timp în urmă. Mai exact, este vorba de creşterea cu 50% a indemnizaţiei lunare pentru copiii născuţi din sarcini gemelare, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Cabinetului, Mihai Constantin.

Indemnizație de creștere a copilului

Această majorare nu se acordă doar în cazul părinților cu gemeni sau tripleți. Părinții care au încă un copil la distanță mică de timp, vor beneficia de asemenea de mărire.

„Majorarea se acordă şi în cazul copiilor născuţi în timpul în care părinţii primesc deja indemnizaţia pentru creşterea altui copil. De asemenea, sunt acordate unele facilităţi fiscale pentru părinţi, prin majorarea nivelului de venituri supuse impozitului ce poate fi obţinut de părinte în perioada concediului pentru creşterea copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 lei – o modificare, credem, importantă şi binevenită pentru mulţi părinţi”, a mai precizat Mihai Constantin.

Indemnizațiile se măresc automat

În România există 4.404 gemeni sau tripleți în 2.188 de familii, potrivit Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS). Aceștia au nevoie de această creștere, care va ajuta la îngrijirea celor mici.

Părinții nu trebuie să depună o cerere pentru majorarea indemnizației. Sumele sunt majorate automat. Această schimbare va fi resimțită de români atunci când se vor face plățile pentru luna octombrie. Pentru luna în curs, banii vor ajunge la părinți în noiembrie. Această lege a pornit de la o inițiativă europeană care vine în sprijinul părinților. Se dorește echilibrarea vieții private cu cea profesională mai eficient, conform Daily Business .