Info Actual

Info Actual > Politică > Masuri de urgenta! Liviu Orban si Nelu Tataru, declaratii de ultima ora
Politică

Masuri de urgenta! Liviu Orban si Nelu Tataru, declaratii de ultima ora

Masuri de urgenta! Liviu Orban si Nelu Tataru au sustinut vineri o conferinta de presa in urma intalnirii pe care au avut-o la Ministerul Sanatatii.

Premierul Ludovic Orban a ajuns vineri dimineaţa la Ministerul Sănătăţii, unde a avut întâlnire de lucru cu ministrul Nelu Tătaru. Cei doi au susţinut o conferinţă de presă în urma şedinţei de urgenţă.

Masuri de urgenta: Prioritatile pentru urmatoarea perioada

„Am tinut sa fiu personal prezent la instalarea in functie a domnului Nelu Tataru. In cadrul sedintei am discutat prioritatile pentru Ministerul Sanatatii in perioada urmatoare.

Pastram aceleasi directii de actiunii, obiectivul fundamental este de a apara sanatatea si viata cetatenilor romanilor, de a creste capacitatea de diagnosticate, de a intari DPS-urile, de a pregati spitalele pentru a primi pacienti cu coronavirus. Am discutat masuri pentru a scadea riscul de infectare in spitale a cadrelor medicale si a pacientilor. Am discutat despre urgenta achizitionarii echipamentelor de protectie pentru cei din spitale implicati in lupta contra coronavirusului.

I-am transmis personal domnului ministru solicitarea sa distribuire echipamente de protectie si dezinfectanti catre reteaua medicilor de familie si a celor din ambulatoriu”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Capital.

”România nu a fost pregătită, de aici capacitatea de diagnosticare și de testare redusă”, a declarat Premierul Ludovic Orban.

Guvernul a luat măsurile cele mai potrivite

Dar Guvernul a luat măsurile cele mai potrivite, pentru a limita răspândirea epidemiei, a precizat Premierul.

”Să ne uităm la date, la numărul de cazuri: dacă luăm în calcul și persoanele vindecate, avem sub o mie de infectați cu covid, în timp ce în alte țări vorbim de zeci de mii de oameni.

Guvernul a luat cele mai bune măsuri, încă de la început. Dacă nu am fi luat măsurile severe de carantinare, răspândirea ar fi fost foarte mare în România.

Să nu uităm că la noi există o specificitate pe care alte țări nu au avut-o: întoarcerea în țară a zeci de mii de oameni, din zonele cele mai afectate”, susține Ludovic Orban.

”Am luat aproape toate măsurile înaintea altor țări care erau mai afectate de coronavirus decât noi.

Am discutat prioritățile pentru Ministerul Sănătății în perioada următoare. Obiectivul nostru fundamental este să apărăm sănătatea și viața cetățenilor români.

Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare în spitale a cadrelor medicale si a pacienților”, a adăugat el.

”Urmează săptămâni grele”

”Vrem să achiziționăm echipamente care să îi protejeze pe cei care lucrează în spitale, pentru a-i proteja de infecțiile cu coronavirus.

La nivel local trebuie schimbate niște lucururi. Trebuie reinițiate niște proceduri – avem două direcții: detecția și tratarea pacienților cu covid, dar și tratatrea pacienților care nu au covid.

Vor fi și cazuri severe, critice, urmează săptămâni grele. Dar vom reuși”, a dat asigurări Ministrul Sănătății