Lifestyle

Mic dejun sănătos. Ce beneficii aduce consumul de fulgi de ovăz

Mic dejun sănătos. Ce beneficii aduce consumul de fulgi de ovăz
Sursa foto DOC.RO

Fie că iubiți sau urâți acest preparat, fulgii de ovăz sunt considerați pe scară largă ca fiind o alegere sănătoasă pentru micul dejun. Dar ar trebui ca fiecare preparat de fulgi de ovăz să fie considerat bun pentru dumneavoastră? Ca și în cazul multor alimente, „sănătos” înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți.

Consumul de fulgi de ovăz este la bază un lucru bun. Dar, ceea ce este sănătos ajunge să fie perceput diferit de oameni. Nicole Sohayegh, dietetician nutriționist înregistrat la New York City Nutrition, a explicat tot ce este important să știm despre fulgii de ovăz.

Consumul de fulgi de ovăz

Ce este ovăzul? Ovăzul provine din semințele de iarbă de ovăz. Există mai multe tipuri diferite. Iar totul depinde de modul în care sunt procesate boabele. „De obicei, vrem să folosim forma cea mai puțin procesată de cereale. Care ar fi steel-cut, old fashioned și instant, în această ordine”, a spus Sohayegh.

Deși a spus că tot ovăzul are o compoziție nutritivă similară, ovăzul rapid are aditivi pentru a se găti mai repede. Ovăzul dens durează mai mult timp pentru a fi digerat decât ovăzul de modă veche. Ceea ce înseamnă că rămâi sătul mai mult timp. Astfel, există o diferență între fulgii de ovăz și ovăzul rapid.

Care sunt beneficiile pentru sănătate 

Fulgii de ovăz sunt o cereală integrală cu mai mulți nutrienți, fibre beta-glucan și amidon rezistent. Fiecare dintre acestea având propriile beneficii pentru sănătate. „În ceea ce privește micronutrienții, fulgii de ovăz sunt bogați în fier non-hem. Ceea ce îi face o alegere utilă pentru vegani și vegetarieni. Precum și în alți nutrienți esențiali, cum ar fi magneziul, calciul și manganul”, a declarat Sohayegh.

Veți găsi, de asemenea, fibre de beta-glucan, despre care Sohayegh a spus că pot ajuta la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului. Și, prin urmare, la sănătatea inimii. Fibrele pot preveni, de asemenea, creșterile bruște ale glicemiei și insulinei, potrivit Harvard T.H. Chan School of Public Health. Fulgii de ovăz pot avea beneficii pentru sănătatea intestinală. „Amidonul rezistent este un tip de prebiotic, care hrănește microbiomul din intestinul nostru gros. Ceea ce duce la o floră intestinală bine echilibrată”, a spus Sohayegh.

Cum să încorporezi fulgii de ovăz în dieta ta

În afară de orice probleme medicale sau alergii specifice care v-ar putea face să vă limitați consumul de fulgi de ovăz, faptul că acesta este considerat „sănătos” depinde de preparare. De exemplu, un pachet de fulgi de ovăz instant Quaker Maple & Brown Sugar are 12 grame de zahăr adăugat. Între timp, prepararea propriilor fulgi de ovăz vă permite să controlați cantitatea de zahărul.

Sohayegh recomandă ovăzul gătit peste noapte. „Gătitul și răcirea ovăzului vine cu un nivel ridicat de amidon rezistent. Ceea ce îl face o alegere de mic dejun prietenoasă cu intestinele. Acoperiți-l cu semințe precum chia sau dovleac, precum și cu fructe de pădure pentru a stimula antioxidanții. Și veți avea o masă minunată și echilibrată din punct de vedere nutritiv pentru a începe ziua ” a spus medicul nutriționist, conform Delish .