Actual Diverse

”Nu mai lingeți broștele psihedelice”. Serviciul Parcurilor Naționale din SUA îi roagă pe vizitatori. Imaginea este halucinantă

”Nu mai lingeți broștele psihedelice”. Serviciul Parcurilor Naționale din SUA îi roagă pe vizitatori. Imaginea este halucinantă
wikipedia

America fierbe și nu din cauza luptei acerbe între democrați și republicani sau Donald Trump și Joe Biden, ci pentru un cu totul alt motiv: broaștele psihidelice. Potrivit dicționarului, cuvântul psihedelic face referire la un manifest al psihicului, cel mai des influențat de dorguri. Totodată, psihedelicul evocă viziuni, halucinații, coșmaruri, inspirat de efectele vizuale sau sonore produse asupra omului. În cazul poveștii de azi o influență negativă o poate avea … broasca. Adevărul este că imaginea vorbește de la sine și nu se recomandă celor slabi de inimă.

”Nu mai lingeți broștele psihedelice”. Serviciul Parcurilor Naționale din SUA îi roagă pe vizitatori. Imaginea este halucinantă

Serviciul Parcurilor Naționale (NPS) din SUA și-a rugat vizitatorii în aceste zile să nu mai lingă broaștele psihedelice, avertizând că acest lucru poate duce la îmbolnăvire.

Avertismentul, care a fost postat pe pagina de Facebook a Serviciului Parcurilor Naționale, se aplică cu precădere în scazul broaștei deșertului Sonoran, cunoscută și sub numele de broasca râului Colorado.

NPS descrie în textul din postare inclusiv faptul că broasca emite un „țipăt slab, cu un sunet scăzut, care durează mai puțin de o secundă”.

Aceștia au postat o fotografie cu o cameră cu senzor de mișcare alb-negru a așa-numitei broaște psihedelice, aflată la Organ Pipe Cactus National Monument, în Arizona. Numai când privim fotografia, fiori reci ne cuprind.

Foto: Facebook

Împreună cu imaginea, reprezentanții parcului american au avertizat:

„Aceste broaște au glande parotoide proeminente care secretă o toxină puternică. Aceasta vă poate îmbolnăvi dacă manipulați broasca și mai ales dacă vă intră otrava în gură”.

„Așa cum spunem cu majoritatea lucrurilor pe care le întâlniți într-un parc național, fie că este vorba de un melc de banane, o ciupercă necunoscută sau o broască mare cu ochi strălucitori în toiul nopții, vă rugăm să vă abțineți de la a linge. Vă mulțumim.”

Se spune că broasca din deșertul Sonoran produce otrăvuri atât mortale, cât și psihedelice și se confruntă cu o presiune tot mai mare de braconaj din cauza „toxinelor sale ciudate”, scrie Gizmodo.

Broasca deșertului Sonoran (Bufo alvarius), cunoscută și sub numele de broasca râului Colorado, este una dintre cele mai mari broaște întâlnite în America de Nord, măsurând aproape 18 cm .