Actual International

Halucinant. Oameni de afaceri, jefuiți sub amenințarea unui pistol, în fața unui aeroport din Moscova

Halucinant. Oameni de afaceri, jefuiți sub amenințarea unui pistol, în fața unui aeroport din Moscova
skytraxratings

Oameni de afaceri din Kârgâzstan au fost jefuiți de 4 milioane de dolari pe care îi aveau cash, sub amenințarea unui pistol, chiar în fața aeroportului Domodedovo din Moscova.

Halucinant. Oameni de afaceri, jefuiți sub amenințarea unui pistol, în fața unui aeroport din Moscova

Bărbați înarmați au jefuit doi oameni de afaceri din Kârgâzstan în fața aeroportului Domodedovo din Moscova, însușindu-și de la aceștia suma uriașă de aproximativ 4 milioane de dolari în numerar.

Potrivit unui reportaj difuzat joi, 10 noiembrie 2022, de canalul Ren-TV din Rusia, un jaf a avut loc în fața aeroportului Domodedovo din Moscova. Aceștia au fost primii care au relatat că doi cetățeni ar fi fost forțați să predea o sumă mare de bani unor atacatori necunoscuți sub amenințarea armei.

Cum s-a derulat acțiunea și de ce oameni de afaceri aveau la ei atâția bani cash

Infractorii au deschis focul cu arme automate asupra unui autoturism Lexus, au luat banii și au fugit de la fața locului.

În cursul zilei de joi, canalul Telegram Baza a relatat că victimele jafului au fost cetățeni din Kârgâzstan care au zburat la Moscova cu 4 milioane de dolari cash, pentru a cumpăra o afacere. Aceștia au adus cu ei mai mulți saci cu bani.

Menționăm că legislația rusă permite investitorilor și chiar sunt sfătuiți să cumpere active rusești cu bani lichizi, mai ales acum în condițiile economice extrem de dificile ale Rusiei.

Imediat ce au declarat valuta și au părăsit clădirea aeroportului, două mașini au venit spre ei, din care au sărit bărbați cu mitraliere. În același timp, publicația notează că nu au existat împușcături, vizitatorii din Kârgâzstan au dat banii sub amenințarea armei.

Infractorii au fugit, iar cele două mașini (două SUV-uri s-au apropiat de ei – un Lexus și o Toyota Land Cruiser), care s-au dovedit a fi furate, au fost găsite abandonate în pădure. După aceea, hoții s-ar fi mutat într-un alt SUV, un Chevrolet Tahoe. Poliția a anunțat demararea planului „Intercept” în zona metropolitană moscovită.

Inițial, reprezentanții serviciului de presă al aeroportului, într-un interviu acordat Gazeta.Ru, au declarat că nu știu nimic despre incident și că vor verifica rapoartele angajaților și camerele de supraveghere, privind un schimb de focuri. După ce au verificat la Domodedovo, aceștia au confirmat oficial că fapta incredibilă, într-adevăr, a avut loc.