Info Actual

Info Actual > Politică > ONU califică actuala criză sanitară drept cea mai gravă de la Al Doilea Război Mondial
Politică

ONU califică actuala criză sanitară drept cea mai gravă de la Al Doilea Război Mondial

ONU califică actuala criză sanitară drept cea mai gravă de la Al Doilea Război Mondial. Numărul deceselor provocate de pandemia de coronavirus a depășit 41.000, iar criza sanitară mondială în creștere a fost calificată de ONU drept cea mai gravă de la Al Doilea Război Mondial.

Statistica neagră arată peste 830.000 de cazuri de infectare anunțate la nivel global de la începutul pandemiei, în luna decembrie. Peste jumătate din cazuri sunt în Europa, aproape 200.000 sunt în Statele Unite și peste 100.000 în Asia.

Președintele Donald Trump i-a avertizat pe americani că urmează două săptămâni foarte dureroase, din cauza pandemiei. Casa Albă se așteaptă ca virusul să ucidă până la 240.000 de americani, îngrijorare sporită și în Marea Britanie, cu 381 de decese în 24 de ore și un total de 1.789 de morți.

Cel mai mare număr de decese se înregistrează în continuare în Italia: peste 12.400 în decurs de numai o lună, 837 în ultimele 24 de ore. A doua țară îndoliată a lumii, Spania, are aproape 8.200 de morți. Peste 500 de oameni au murit în Franța în ultimele 24 de ore, numărul total al francezilor uciși de virus depășind acum 3.500. Şi în Germania au murit până acum 732 de oameni.

La Wuhan, în China, se ridică progresiv interdicțiile de circulație, iar oamenii profită pentru a depune în urne cenușa celor decedați. Arabia Saudită a anulat sărbătoarea Umra, micul pelerinaj la Mecca, și nu se știe dacă nu va fi anulat și marele pelerinaj, care va începe în luna iulie.