Info Actual

Info Actual > Politică > Papa Francisc, avertisment dur. „Oamenii săraci fac foamea, iar cămătarii le iau tot ce mai au”
Politică

Papa Francisc, avertisment dur. „Oamenii săraci fac foamea, iar cămătarii le iau tot ce mai au”

Papa Francisc, avertisment dur. „Oamenii săraci fac foamea, iar cămătarii le iau tot ce mai au”. Trebuie reluate activitățile comerciale în Italia și trebuie să se încerce să pună pe picioare țara.  Țara a fost nevoită să oprească activitățile de producție din cauza coronavirusului.

„Țara nu poate fi ținută închisă după 4 mai”, a explicat Giuseppe Conte, premierul italian. Conform La Repubblica, noua misiune a Executivului este de a reporni economia.

Papa Francisc se teme că, din cauza coronavirusului, multe familii vor fi reduse la sărăcie și riscă să cadă victime cămătarilor.

„În multe părți, este resimțit unul dintre efectele acestei pandemii, faptul că multe familii nevoiaşe fac foamea. Din păcate, gruparea cămătarilor „îi ajută”. Aceasta este o altă pandemie, una socială. Familii de oameni care au doar locuri de muncă zilnice sau, din păcate, la negru și nu au mâncare, iar cămătarii le iau puținul pe care îl au”, spune Papa Francisc cu îngrijorare.

„Să ne rugăm pentru aceste familii, pentru mulți copii ai acestor familii, pentru demnitatea acestor familii. Să ne rugăm și pentru cămătari, Domnul să atingă inimile lor și să se căiască”, este îndemnul Papei, conform Flux24.