Info Actual

Info Actual > Diverse > Patriarhia Română, replică PROMPTĂ pentru CTP: „Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului”
Diverse

Patriarhia Română, replică PROMPTĂ pentru CTP: „Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului”

Patriarhia Română, replică PROMPTĂ pentru CTP: „Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului”

Patriarhia Română, replică PROMPTĂ pentru CTP: „Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului”

După atacul furibund al jurnalistului Cristian Tudor Popescu la adresa Patriarhului Daniel, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis, joi, un comunicat de presă.

Bănescu vorbește despre necesitatea „compătimirii creștine” în ceea ce privește „colcăială cripto-socialistă” a unor „pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere”.

„Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se iţesc capetele pleşuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant?

Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporaţie”, la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe.

Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului

Ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale „adevărului” pe protestarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză jurnalistică.

Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurături publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede.

Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de „bâlciul deșertăciunilor” în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

„Șarlatanul Daniel dă o strigătură pentru vitele ce le păstorește”

Reamintim că, într-un editorial intitulat „Satană în sutană”, publicat pe Republica, după predica ținută de acesta cu prilejul Sfântei Liturghii de marți, 27 octombrie, CTP îl compară pe liderul ortodox cu preoţii din Teba şi îi acuză pe capii BOR că „i-au cântat în strună lui Ceauşescu până în ultima clipă”.

De asemena, Cristian Tudor Popescu îi numește pe românii care au mers la moaște „VITE”.

„IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie”, a scris Cristian Tudor Popescu.