Actual Social

Pensionar pervers, închis în casă de procurori. Urmează să fie judecat

Pensionar pervers, închis în casă de procurori. Urmează să fie judecat
Wikipedia

Pensionarul din Brăila care pipăia minore pe stradă vrea să fie liber! Ce a hotărât instanța

Agresorul sexual din localitatea Cazasu, cel care a pipăit două minore pe stradă la începutul verii, rămâne în arest la domiciliu! Magistrații nu au fost de acord să-l lase liber.

În vârstă de 64 de ani, pensionarul din localitatea Cazasu este anchetat pentru agresiune sexuală asupra a două tinere în vârstă de 16 ani. Când a fost identifcat de oameni legii, a fost pus în arest la domiciliu, măsură păstrată în continuare de instanța  suerioară, în urma cererii acestuia de a fi lăsat liber.

Ce are interzis în arestul la domiciliu

Conform legii, în toată perioada arestului la domiciliu, inculpatul nu poate părăsi imobilul fără permisiunea instanței de judecată, trebuie să se prezinte în fața organului de urmărire penală sau a judecătorului ori de câte ori este chemat, nu are voie să comunice cu persoanele vătămate și cu martorii.

„Supravegherea respectării de către inculpat a obligațiilor ce-i revin pe durata arestului la domiciliu va fi realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Biroul Supravegheri Judiciare. În caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor ce-i revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, se arată în soluția pronunțată la Judecătoria Brăila. La jumătatea lunii august, magistrații au prelungit măsura arestului la domiciliu.

Care sunt faptele

La jumătatea lunii iunie, bărbatul bănuit de agresiune sexuală asupra a două tinere minore din orașul Brăila, a fost reținut și arestat. Mai exact, în data de 16 iunie. Acesta este suspectat că în datele de 9 februarie și 3 iunie 2022, 06.2022, bărbatul, aflându-se în municipiul Brăila, ar fi comis două acte de agresiune sexuală asupra a două minore.

Pe 17 iunie, Judecătoria Brăila a dispus arestarea preventivă a bărbatului  pentru 30 de zile și a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila. Numai că, la ședința din 21 iunie, magistrații Tribunalului Brăila au decis arestul la domiciliu a inculpatului, pe o durată de 30 de zile, măsura fiind apoi prelungită. În iulie, inculpatul A.F. a fost trimis în judecată. Procesul încă nu a început.