Actual Diverse

Piedone apelează la calea extraordinară de atac pentru a scăpa din pușcărie

Piedone apelează la calea extraordinară de atac pentru a scăpa din pușcărie

De cînd a fost nominalizat un nou primar la sectorul pe care, până mai ieri, el îl gestiona, Piedone nu își mai găsește liniștea. Avocații lui au găsit o cale judecătorească pentru revizuirea condamnării și a fi pus în libertate.

Piedone vrea libertate. Apelează la calea extraordinară de atac pentru a scăpa din Dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5, este aşteptat astăzi (joi, 16 iunie 2022) la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă prima cale extraordinară de atac împotriva condamnării de patru ani de închisoare în Dosarul Colectiv.

Piedone ar putea fi adus cu duba în instanţă sau ar putea face declaraţii prin videoconferinţă de la Penitenciarul Rahova pentru a-şi susţine cererea. Dosarul care are ca obiect constestaţia la executare a lui Cristian Popescu Piedone a fost înregistrat pe 19 mai şi va fi analizat în cursul zilei de azi, la Curtea de Apel Bucureşti.

Piedone are la dispoziție cinci căi legale de a scăpa din pușcărie, inclusiv cea de astăzi.

Fostul edil mai poate formula contestaţie în anulare sau recurs în casaţie. De asemenea, mai poate cere instanţei întreruperea pedepsei cu închisoarea din motive de sănătate sau să ceară revizuirea acesteia în cazul în care descoperă noi probe pe care judecătorii nu le-ar fi putut lua în calcul la momentul pronunţării deciziei de condamnare.

Piedone sau avocatul lui trebuie să explice în fața instanței ce parte din decizia de condamnarea nu o înţelege, în condiţiile în care instanţa i-a înjumătățit pedeapsa de opt ani de închisoare, primită pe fond Tribunalul București, și despăgubirile acordate victimelor vor fi plătite de Primăria Sectorului 4 și IGSU.

La 12 iunie a.c., Piedone scria cu nostalgie pe pagina personală de social media, pentru toți ”urmăritorii” lui.

”Astăzi se face luna de când m-au închis. Uneori timpul trece ușor, alteori amintirile toarnă plumb pe ceas și pe calendar, pe tot și pe toate! Indiferent cum o privești… pușcăria e pușcărie! Mi-este necaz de proiectele neterminate rămase în comunitate. Sper ca echipa Piedone să le închege, așa cum ne-am dorit împreună. Chiar dacă nu ni se dădeau șanse… am muncit mult si ne-am urmat visurile! Am crezut cu toată ființa mea că putem face imposibilul… posibil! Și chiar am reușit să mișcăm lucruri! Directorilor… mi-e dor să vă cert, la fel cum mi-e dor să vă îmbrățișez! Continuați proiectele, vă rog! Discutați cu oamenii, aflați-le nevoile și ajutati-i! Ar fi păcat ca cetățenii care au avut încredere în noi să nu beneficieze de confortul promis. Până la urmă, comunitatea nu vrea luna de pe cer! Vrea doar normalitate! Cu respect, Piedone NEVINOVAT”.